to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:24 | 05.01.2024

Πολιτική

Δεν μεταφέρεται στην Περιφέρεια τελικά ο «Αθήνα 9.84»: Ικανοποίηση Δούκα για την αναδίπλωση της κυβέρνησης

Δύο ημέρες χρειάστηκαν στην κυβέρνηση για να πάρει την απόφαση να διαψεύσει και ουσιαστικά να πάρει πίσω τον σχεδιασμό της να μεταφέρει τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», στις αρμοδιότητες στην Περιφέρεια Αττικής.


Το θέμα ήρθε στο φως τα προηγούμενα 24ωρα και έκτοτε οι αντιδράσεις είναι σφοδρές, με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων να κάνει λόγο πως η κίνηση αυτή θα γυρίσει τη χώρα 40 χρόνια πίσω. «Θα είναι πολύ μεγάλη οπισθοδρόμηση. Τα διάβασα και εγώ αυτά τα δημοσιεύματα. Ένα δημοτικό ραδιόφωνο με τόσο μεγάλη ιστορία, και από τα πρώτα της ελεύθερης ραδιοφωνίας, το να φύγει από τον δήμο και να πάει κάπου αλλού, θα γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Η πρώτη αντίδραση από κυβερνητικά στελέχη πάντως ήρθε μόλις σήμερα, Παρασκευή, μέσω του Παύλου Μαρινάκη και του Θεόδωρου Λιβάνιου. Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση μεταφοράς του «Αθήνα 9.84» στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Θεόδωρος Λιβάνιος δήλωσε τα εξής: «Για να τελειώσει η παραφιλολογία με τη δήθεν "ιδιωτικοποίηση" του Αθήνα 9,84 και τη δήθεν "μεταφορά του" στην Περιφέρεια Αττικής:

Καμία τέτοια σκέψη και καμία τέτοια πρόθεση ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει από το υπουργείο Εσωτερικών, όπως γνωρίζει άλλωστε ο δήμαρχος Αθηναίων εδώ και 3 ημέρες. Ο 9,84 είναι συνδεδεμένος απόλυτα με την ιστορία του Δήμου Αθηναίων και απόλυτη ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να τον διοικήσει όπως κρίνει αυτή καλύτερα».

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος είπε ότι ο «9.84 ανήκει στον δήμο».

«Δεν είναι καθόλου αλήθεια, δεν έχει καμία βάση, δεν υπήρξε καμία τέτοια σκέψη, ούτε υπάρχει στα σκαριά κάποια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία. Και μάλιστα πριν σας απαντήσω, έχω επικοινωνήσει και με τα αρμόδια υπουργεία, είτε το υπουργείο Εσωτερικών, και πλέον είναι εν ευρεία έννοια και στην αρμοδιότητα της γενικής γραμματείας τύπου και του αρμόδιου υφυπουργείου. Ο 9.84 ανήκει στον δήμο, στους δημότες Αθηναίων, αλίμονο αν είχαμε κάνει έναν τέτοιο σχεδιασμό. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, το διαψεύδω κατηγορηματικά» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ικανοποίηση Δούκα για την αναδίπλωση της κυβέρνησης

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας εξέφρασε την ικανοποίησή του που η κυβέρνηση μετά από μέρες σιωπής απάντησε. «Χαιρόμαστε που μετά από τρεις μέρες σιωπής, επιτέλους, η κυβέρνηση δημόσια και επίσημα, διέψευσε τα δημοσιεύματα σχετικά με την υφαρπαγή του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 984, από τον Δήμο Αθηναίων» τόνισε ο Χάρης Δούκας.

Το σχέδιο υφαρπαγής δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι ετοίμαζε νομοθετική παρέμβαση για να χάσουν οι δήμαρχοι που δεν ανήκουν στο γαλάζιο στρατόπεδο τη δυνατότητα να ελέγχουν τους δημοτικούς σταθμούς, οι οποίοι θα ελέγχονται ουσιαστικά από τους περιφερειάρχες

Μιλώντας στην ΑΥΓΗ ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Κώστας Ζαχαριάδης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταθεί στο ύψος του ρόλου του και όλους τους πρώην δημάρχους Αθηναίων να πάρουν θέση.

«Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να το κατανοήσει όσο κι αν τον ενοχλεί: Ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι πλέον στο μενού του Μεγάρου Μαξίμου. Αντί να φέρεται εκδικητικά και αυταρχικά, οφείλει να σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών και να σταθεί στον θεσμικό του ρόλο, που επιβάλλει συνεργασία με όλους τους αιρετούς Α’ και Β’ βαθμού. Ή θα είναι πρωθυπουργός της χώρας ή φοβισμένος και εκνευρισμένος κομματάρχης.

Ο κ. Μπακογιάννης οφείλει να πάρει θέση, όλοι οι πρώην δήμαρχοι Αθηναίων οφείλουν να πάρουν θέση. Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να πάρει θέση, το ΕΣΡ επίσης, και ο δημοκρατικός κόσμος της Αθήνας πρέπει να υπερασπιστεί το δημοτικό του ραδιόφωνο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)