to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:46 | 23.01.2018

Κοινωνία

Δ. Στούμπος: Μονόδρομος ο εξορθολογισμός για να μείνουν τα Μέσα ανοιχτά με όλες τις θέσεις εργασίας (ηχητικό)

«Μονόδρομος η συνεννόηση και ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους για τη διάσωση όλων των θέσεων εργασίας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ και μέλος της νέας διοίκησης στο Κόκκινου, Δημήτρης Στούμπος


«Μονόδρομος η συνεννόηση και ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους για τη διάσωση όλων των θέσεων εργασίας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ και μέλος της νέας διοίκησης στο Κόκκινου, Δημήτρης Στούμπος μιλώντας στο ρ/δ στο Κόκκινο.

Ο Δ. Στούμπος αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες στον χώρο των ΜΜΕ γενικά, αλλά και ειδικά στην ΑΥΓΗ και το Κόκκινο, τονίζοντας ότι αυτά τα Μέσα δεν έχουν «κρυφούς χρηματοδότες».

Με αφορμή τη χθεσινή απεργία στα δύο Μέσα, τόνισε ότι «για μεγάλο διάστημα υπήρχε μεγάλος ανορθολογισμός με ευθύνη της διοίκησης, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη επιβάρυνση τοκόμμα, γι’ αυτό και πριν τρεις μήνες λήφθηκε η απόφαση διάσωσης των Μέσων με εξορθολογισμό και διάσωση όλων των θέσεων εργασίας, κάτι που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα στην Κ.Ε.

Ειδικότερα για τις τρεις απολύσεις, ο Δ. Στούμπος ανέφερε: «Εφόσον τα σωματεία μαζί με τους εργαζόμενους καταλάβουν τι σημαίνει βιωσιμότητα με τους όρους της απόφασης που έχει ληφθεί, θα γίνει βήμα πίσω. Θα προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό». «Δεν μιλάω για απολυμένους ακόμα, αλλά για εργαζόμενους» είπε χαρακτηριστικά.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για «εκδικητικές απολύσεις» των τριών εργαζομένων στο Κόκκινο και, όπως είπε, απόδειξη είναι ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν προσφύγει στο ΣΕΠΕ αλλά δεν απολύθηκαν. Θα μπορούσαμε να είχαμε προχωρήσει νόμιμα σε πολύ περισσότερες απολύσεις. Επιπλέον πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη η συνεννόηση με τους εργαζόμενους, ακόμα όμως και αν δεν υπάρξει συναίνεση το σχέδιο διάσωσης των Μέσων θα προχωρήσει.

«Για να πληρώνεται κάθε μήνα ο εργαζόμενος πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των οικονομικών και όχι μόνο του μισθολογικού», εξήγησε ο Δημήτρης Στούμπος, τονίζοντας ότι για τον λόγο αυτό όλα τα Μέσα θα πάνε σε κοινό χώρο σε περίπου 1,5 μήνα από τώρα. Επίσης, όπως ανέφερε, στην πρόταση που έχει γίνει για τη βιωσιμότητα των Μέσων προβλέπεται επιμίσθιο για όποιον ή όποια δουλεύει και στην εφημερίδα και στο ραδιόφωνο.

Κατ. Μπρ. - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)