to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:13 | 23.01.2018

Κοινωνία

4ωρες στάσεις εργασίας «Στο Κόκκινο» - Η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Left Media

Με στάσεις εργασίας συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους οι εργαζόμενοι στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο'', οι οποίοι διεκδικούν την ανάκληση των τριών απολύσεων συναδέλφων τους, ενώ ζητούν και διαβούλευση με τη διοίκηση του σταθμού, ώστε να συζητηθούν μέτρα για τη βιωσιμότητά του - «Το ΔΣ του σταθμού θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες για τη συνέχιση της λειτουργίας του 105,5 Στο Κόκκινο και είναι ανοιχτό σε διάλογο με τους εργαζομένους και τα σωματεία τους που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του» αναφέρει η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Left Media


Με στάσεις εργασίας συνεχίζουν οι εργαζόμενοι Στο Κόκκινο

Με στάσεις εργασίας συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους οι εργαζόμενοι στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο", οι οποίοι διεκδικούν την ανάκληση των τριών απολύσεων συναδέλφων τους, ενώ ζητούν και διαβούλευση με τη διοίκηση του σταθμού, ώστε να συζητηθούν μέτρα για τη βιωσιμότητά του.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, σήμερα Τρίτη από τις 16:00 έως τις 20:00 και αύριο Τετάρτη από τις 12:00 έως τις 16:00. Μέσω των σωματείων τους, θα επιδιώξουν και μια τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ υπουργείου, εργαζομένων και εργοδοσίας. Τέλος, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στην εφημερίδα «Αυγή», προκειμένου να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις τους.

Αναλυτικότερα, η απόφαση:

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον Ρ/Σ «105,5 στο Κόκκινο», στις 22/1/2018, αποφάσισε τα εξής:

1. Επιμένουμε στην πρόταση – έκκληση προς το Δ.Σ. της Left media A.E. για εφ’ όλης της ύλης διαπραγμάτευση σχετικά με τη βιωσιμότητα του σταθμού, με μοναδικό προαπαιτούμενο την ανάκληση των απολύσεων 3 συναδέλφων μας, προκειμένου να διεξαχθεί διάλογος χωρίς «ομήρους».
2. Σε ένδειξη καλής θέλησης, προκειμένου να δώσουμε χρόνο στο Δ.Σ. να συζητήσει χωρίς την –απαράδεκτη- δικαιολογία «δεν μιλάμε με απεργούς», ζητάμε από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να αρκεστεί στην κήρυξη στάσεων εργασίας την Τρίτη 23/1/από τις 16:00 έως τις 20:00 και την Τετάρτη 24/1 από 12:00 έως 16:00. Σε αυτό το διάστημα καλούμε το Δ.Σ. να αναδιπλωθεί από την αδιάλλακτη θέση της επιμονής στις εκδικητικές απολύσεις.
3. Ζητάμε από τα σωματεία μας να προσφύγουν στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να υπάρξει Τριμερής Συνάντηση μεταξύ υπουργείου, εργαζομένων και εργοδοσίας.
4. Nα προχωρήσουμε σε συνέντευξη Τύπου, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους μας της εφημερίδας «Αυγή», προκειμένου να δημοσιοποιηθούν οι θέσεις μας. 
Οι εργαζόμενοι του Ρ/Σ «105, στο Κόκκινο» επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα η παραμικρή διαβούλευση με εμάς ή με τα σωματεία, ότι η κατάθεση τελεσιγράφων που μας ανακοινώνει ότι θα πληρώσουμε εμείς τα «εγκλήματα της διοίκησης» δεν συνιστά διαβούλευση και πως η πλευρά μας είναι ως τώρα η μόνη που επιμένει στον διάλογο και τη διαπραγμάτευση, όχι όμως πάνω στο «πτώμα» τριών συναδέλφων μας.
 

Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Left Media:

Όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενη μας ανακοίνωση, η πρώτιστη έγνοια του Διοικητικού Συμβουλίου της Left Media είναι η επιβίωση του ραδιοφώνου και επιδίωξή μας παραμένει η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιληφθούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που μέχρι στιγμής δεν έχουν ανταποκριθεί στην απαραίτητη συνεννόηση για βιωσιμότητα του ραδιοφώνου, μη αποδεχόμενοι ότι η συρρίκνωση του κόστους και η αποδοχή της πρότασης της διοίκησης για μείωση στο 20% των μικτών τους αποδοχών μόνο για τους εργαζόμενους που λαμβάνουν πάνω από 750 ευρώ στις καθαρές αποδοχές αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του ραδιοφώνου.

Στον ραδιοσταθμό δεν έχει γίνει καμία μείωση στις μισθολογικές αποδοχές των εργαζομένων στον καιρό της κρίσης, αλλά πλέον τα οικονομικά προβλήματα είναι τέτοια που χωρίς τη συρρίκνωση του συνολικού κόστους (με το μισθολογικό κόστος να υπερβαίνει κατά πολύ το 70%), ο ραδιοσταθμός δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για τον σταθμό κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια.

Το ΔΣ του σταθμού θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες  για τη συνέχιση της λειτουργίας του 105,5 Στο Κόκκινο και είναι ανοιχτό σε διάλογο με τους εργαζομένους και τα σωματεία τους που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του.


Η ανακοίνωση του Δ.Σ. της «Αυγής» για την απεργία της Δευτέρας:

Το ΔΣ της Αυγής τουλάχιστον με έκπληξη έμαθε τη βεβιασμένη απόφαση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ για προκήρυξη απεργίας στην εφημερίδα Αυγή σε «ένδειξη συμπαράστασης» στους εργαζομένους στον «105,5 Στο Κόκκινο», μετά από αίτημα συνέλευσης εργαζομένων στην Αυγή. Υπογραμμίζουμε με έμφαση ότι κατά πρωτοφανή τρόπο μέχρι την κοινοποίηση της απεργίας από τα σωματεία δεν προηγήθηκε καμία συνάντηση ή έστω επαφή με τη διοίκηση της εφημερίδας.  

Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ γνωρίζουν προ πολλού ότι η ΑΥΓΗ ΑΕ είναι διαφορετική εταιρία από τη left media ΑΕ, με άλλη μετοχική σύνθεση, άλλο ΔΣ και άλλους εργαζόμενους. Το ΔΣ της Αυγής στηρίζει τη βιωσιμότητα της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου επανεκκίνησης και ανάπτυξης, που πρέπει να στηριχθεί από όλους.  

Όπως έχουμε δείξει και όλο το προηγούμενο διάστημα, παραμένουμε ανοιχτοί στο δημόσιο διάλογο με όλες τις πλευρές. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχιστούν  πρόχειρες και επιβαρυντικές πρακτικές την ώρα που η προσπάθειά μας είναι προσανατολισμένη στην προοπτική της εφημερίδας.   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)