to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:05 | 16.12.2016

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Εντυπωσιακή η αντίδραση των Ευρωπαίων στην τιμωρητική λογική Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ (βίντεο)

«Εντυπωσιακή» χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης «την έκταση και την ένταση της αντίδρασης (των Ευρωπαίων) στην τιμωρητική λογική Σόιμπλε και στην σπουδή του κ. Ντάισλεμπλουμ να ευθυγραμμιστεί με αυτή».


«Η Κομισιόν και αρκετοί υπουργοί Οικονομικών είπαν ότι δεν υπάρχει απόφαση Eurogroup για αναστολή των μέτρων ελάφρυνσης για το χρέος γιατί εμείς δεν το ξέρουμε» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης. Συνέχισε επισημαίνοντας το πρωί στο ΣΚΑΪ ότι:

«Επιπλέον στο Ευρωκοινοβούλιο πολλοί γερμανοί πολιτικοί της σοσιαλδημοκράτες, της Αριστεράς, των Πρασίνων ζήτησαν να απολογηθεί ο Ντάισελμπλουμ, ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, γιατί αυτά που γίνονται είναι τιμωρητικά, απέναντι στην Ελλάδα», η οποία τηρεί τη συμφωνία και παραμονές Χριστουγέννων αποφάσισε να στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους από την υπεραπόδοση των εσόδων. Παροχή, η οποία δεν θέτει σε κανένα κίνδυνο το δημοσιονομικό πρόγραμμα αφού προέρχεται από τα έσοδα του κράτους.

Ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι "θα επικρατήσει η κοινή λογική και το κοινό συμφέρον" ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ΔΝΤ τόνισε ότι "το Ταμείο θα αποφασίσει αν θα μείνει ή αν θα φύγει, είναι δικός του λογαριασμός, αλλά δεν μπορούν με ανακρίβειες χωρίς να έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στο τρίτο μνημόνιο να τορπιλίζουν τα πράγματα". Αν νομίζουν ότι δε βγαίνει το πρόγραμμα, πρέπει να πιέσουν σε άλλη κατεύθυνση και όχι την ελληνική κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Τόμσεν αυτά που ισχυρίζεται στο άρθρο του, δεν τα είπε στο Eurogroup, «στο άρθρο λιοντάρι, εκεί γατούλα».

«Ή μέσα, ή έξω το ΔΝΤ. Αν όμως είναι μέσα θα πρέπει να δεχθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο» εξήγησε ο κ. Παπαδημούλης . Αναφέρθηκε επίσης στον κ. Σουλτς που βλέπει λύση στο Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου και στηρίζει την ελληνική πρόταση για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Κατ. Μπρέγιαννη - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)