to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:40 | 15.10.2023

Πολιτική

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Χάνει Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια Θεσσαλίας η ΝΔ - Επανεκλογή Ρούσσου και Πελετίδη

Αλλαγή σκυτάλης στον δήμο της Αθήνας όπου εκλέγεται δήμαρχος ο Χάρης Δούκας, ενώ στη Θεσσαλονίκη νέος δήμαρχος εξελέγη ο Στέλιος Αγγελούδης, επικρατώντας και οι δύο επί των υποστηριζόμενων από τη ΝΔ Κώστα Μπακογιάννη και Κώστα Ζέρβα αντίστοιχα. Χαστούκι στη ΝΔ και από την πολύπαθη Θεσσαλία, ευρεία νίκη Κουρέτα επί του Κ. Αγοραστού. Τρίτη θητεία για τον Κ. Πελετίδη στην Πάτρα, επανεκλογή του Σ. Ρούσσου στο Χαλάνδρι, νέα δήμαρχος Ζωγράφου η Τίνα Καφατσάκη


Απανωτές ήττες επιφύλασσε ο β' γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι υποψήφιοί της έχασαν, μεταξύ άλλων, και στις εμβληματικές μάχες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ετσι, στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ο Χάρης Δούκας επικράτησε με 56% του Κώστα Μπακογιάννη που λαμβάνει το 44% των ψήφων, μια ήττα που σηματοδοτεί τόσο αποδοκιμασία του νυν δημάρχου όσο και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς η ΝΔ είχε από την αρχή παραδεχτεί ότι στους κεντρικούς δήμους τα αποτελέσματα έχουν και ευρύτερο πολιτικό μήνυμα. Χαρακτηριστική άλλωστε και η δήλωση Μητσοτάκη πριν λίγο, πως η αποψινή «δεν ήταν μια καλή βραδιά για την ΝΔ».

Και στη συμπρωτεύουσα η ΝΔ αποδοκιμάστηκε, καθώς ο Στέλιος Αγγελούδης αναδεικνύεται νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το ευρύτατο 67,3% έναντι του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα που λαμβάνει ποσοστό 32,7%.

Στον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, την Πάτρα, ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης εξασφάλισε τρίτη θητεία καθώς έλαβε ποσοστό 56,86% ενώ ο αντίπαλός του Κωνσταντίνος Σβόλης 43,14%.

Έχασε και τη Θεσσαλία

Ο Δημήτρης Κουρέτας εκθρόνισε από την Περιφέρεια της πολύπαθης περιοχής τον εκλεκτό της ΝΔ Κώστα Αγοραστό, στέλνοντας ακόμα ένα μήνυμα στο Μαξίμου, καθώς επικράτησε με 59,6% του αντιπάλου του.

Περιφερειακές εκλογές: Η ΝΔ χάνει Θεσσαλία, Αν. Μακεδονία - Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Μακεδονία και Ιόνιο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)