to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:32 | 15.10.2023

Πολιτική

Αθήνα: Ο Χάρης Δούκας νέος δήμαρχος Αθηναίων, επικράτησε με 56% επί του Κ. Μπακογιάννη

Με ποσοστό σχεδόν 55,97%, λίγο πριν το τέλος της καταμέτρησης, ο Χάρης Δούκας προηγείται καθαρά στον β' γύρο και είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, αφήνοντας πίσω τον Κ. Μπακογιάννη με 44% - Κ. Ζαχαριάδης: Μέρα χαράς για την πόλη


Ο Χάρης Δούκας επικράτησε έναντι του Κώστα Μπακογιάννη στη μάχη για τον δήμο της Αθήνας, και είναι πλέον ξεκάθαρα ο νέος δήμαρχος της πρωτεύουσας. Με την ενσωμάτωση στο 98,5%, ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει ποσοστό 55,99%, ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης ακολουθεί με 44,01%:

Παραδέχτηκε την ήττα του ο Κώστας Μπακογιάννης, συνεχάρη τον Χ. Δούκα

 Τα συγχαρητήριά του στον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, εξέφρασε ο Κώστας Μπακογιάννης. Όπως ο ίδιος είπε, επικοινώνησε μαζί του και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ πρόσθεσε πως βρίσκεται στη διάθεσή του για την ομαλή μετάβαση του δήμου. Στο τέλος ευχαρίστησε τους Αθηναίους για την «ευκαιρία ζωής» που του έδωσαν, όταν τον εξέλεξαν για δήμαρχο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Πριν από λίγο, επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, τον κ. Χάρη Δούκα και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη μεγάλη του νίκη. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για τον πολύ καλό, ουσιαστικό προεκλογικό μας αγώνα. Και ασφαλώς να τον διαβεβαιώσω πως και η ομάδα μου και εγώ, είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του, ώστε να οργανώσουμε μια συγκροτημένη και σοβαρή μετάβαση.

Θα ήθελα να πω ακόμα, πως θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου, τον συνδυασμό, τους συνεργάτες, τους εθελοντές, όλες και όλους που μας υποστήριξαν. Έκαναν έναν καταπληκτικό αγώνα. Η ευθύνη του αποτελέσματος φέρει αποκλειστικά εμένα. Και κάτι ακόμη προς όλους τους Αθηναίους και όλες τις Αθηναίες. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, γιατί μου δώσατε την ευκαιρία μιας ζωής και μου επιτρέψατε να σας υπηρετήσω. Φεύγω από το Δημαρχείο όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά».

 - Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Η «αριθμητική» της ανατροπής στον β' γύρο

Κ. Ζαχαριάδης: Μέρα χαράς για την πόλη - Συγχαρητήρια στον Χάρη Δούκα, νέο δήμαρχο Αθηναίων

«Είναι μια μέρα χαράς για την Αθήνα. Η ήττα του κ.Μπακογιάννη είναι πραγματικότητα. Είναι νίκη των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών της πόλης. Θέλω να συγχαρώ τον φίλο Χάρη Δούκα, τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων. Θα είμαι δίπλα του όπου το επιθυμεί και όπου συγκλίνουν οι θέσεις μας», σημειώνει ο Κώστας Ζαχαριάδης. Υπενθυνμίζεται ότι ο Κ. Ζαχαριάδης, μετά τα αποτελέσματα του α' γύρου, στον οποίο ήλθε τρίτος ως υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είχε δημόσια στηρίξει τον Χάρη Δούκα για τον β'΄γύρο.

 - Κ. Ζαχαριάδης στην ΕΡΤ: Είναι μία τεράστια πολιτική, προσωπική και αυτοδιοικητική επιτυχία του φίλου Χάρη Δούκα

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023

Δήμος Ζωγράφου: Νέα δήμαρχος η Τίνα Καφατσάκη, επικράτηση με 54,4%

Δήμαρχος Χαλανδρίου ο Σ. Ρούσσος: «Συντριπτική επιβράβευση της προσπάθειας όλων αυτών των ετών»

Δήμος Πατρέων: Νίκη Πελετίδη και τρίτη θητεία

Στ. Κασσελάκης: Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν ήταν μια καλή βραδιά για την ΝΔ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)