to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:56 | 29.08.2018

Πολιτική

«Ατζέντης» των ιδιωτικών πανεπιστημίων ο Κυρ. Μητσοτάκης

Επανέλαβε τη θέση του περί «άμεσης επαναφοράς» της «Βάσης του 10» για την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, προκαλώντας την αντίδραση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Με ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεσμεύτηκε ότι θα καθιερώσει κατώτατο ορίο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Πρόκειται για την επαναφορά της «Βάσης του 10», θέση που ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει από το 2005, «ως νέος βουλευτης». 

Η «δέσμευση» Μητσοτάκη επιβεβαίωσε τα αδιέξοδα που δημιουργεί πλέον στην ΝΔ η έξοδος από το περιβάλλον των μνημονίων και η εκφώνηση ενός καθαρού νεοφιλελεύθερου προγράμματος, που αρνείται, μεταξύ άλλων, την αύξηση του κατωτάτου μισθού, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την ενίσχυση του δημοσίου ασφαλιστικού συστήματος, την ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας με την επαναφορά του κανόνα μία (1) πρόσληψη για κάθε μία (1) αποχώρηση κ.ά. 

Ο ίδιος πριν λίγες ημέρες προανήγγειλε με ξεκάθαρο τρόπο ότι «θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου», καθιστώντας ουσιαστικά προαιρετική η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, δεχόμενους τα πυρά του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και της υπουργού Εργασίας

Σήμερα, με την εξαγγελία για την άμεση επαναφορά της «Βάσης του 10» για την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπενθυμίζει (και) στον κόσμο της νεολαίας τις νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από τα εκπαιδευτικά ζητήματα, θέσεις που έχουν στο επίκεντρό τους την άνθηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στη θέση αυτή του προέδρου της ΝΔ αντέδρασε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης «δεν μπορεί να αντιληφθεί, ότι η ποιότητα της εκπαίδευσης δεν καθορίζεται από τις βάσεις εισαγωγής. Δεν αντιλαμβάνεται ότι οι νέοι μαθητές και οι νέες μαθήτριες είναι αδιανόητο να διαχωρίζονται σε αποτυχημένους και επιτυχημένους, στη βάση μιας στιγμιαίας δοκιμασίας, όπως είναι η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «θα συνεχίσει τους αγώνες της για δημόσια και δωρεάν παιδεία, καθώς και για τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, που θα αγκαλιάζει τις ανάγκες των φοιτητών/τριών, μακριά από αντιλήψεις αποκλεισμού και διαχωρισμού των νέων». 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)