to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:41 | 12.01.2022

Κοινωνία

ΑΣΟΕΕ: Το παρασκήνιο πίσω από την επίθεση σε καθηγητή - Μήνυση σε βάρος του για δυσφήμιση άλλου καθηγητή

Ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης ξυλοδαρμού καθηγητή της ΑΣΟΕΕ από κουκουλοφόρους, το απόγευμα της Τρίτης 11/1 - Σοκάρουν οι καταγγελίες για τοκογλυφία και σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων - Τι απαντά ο πρύτανης Δ. Μπουραντώνης


Όσο οι ώρες περνούν, αποκαλύπτεται πως o ξυλοδαρμός του καθηγητή από κουκουλοφόρους, είναι μια πολυπλόκαμη υπόθεση με αλληλοκατηγορίες μεταξύ καθηγητών της ΑΣΟΕΕ, αλληλομηνύσεις και βαριές καταγγελίες για απάτη, τοκογλυφία και σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.

Μάλιστα, εκτοξεύθηκαν εκ μέρους του δικηγόρου ενός εκ των καθηγητών που καταγγέλθηκε ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης κατά του συναδέλφου του ακόμα και καταγγελίες κατά της Νίκης Κεραμέως για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης όπως και κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται λίγη ώρα μετά τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ και την πρώτη κατάθεσή του στην αστυνομία όπου υπέδειξε τρεις συναδέλφους του καθηγητές ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης εναντίον του από κουκουλοφόρους.

Η κατάθεση αυτή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τον έναν από τους τρεις συναδέλφους του που κατήγγειλε, να περνάει στην αντεπίθεση και μέσω του δικηγόρου του να προαναγγέλλει έγκληση εναντίον του συναδέλφου του που δέχθηκε την επίθεση των κουκουλοφόρων.

Συγκεκριμένα, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του καθηγητή, ο οποίος χθες δέχθηκε την επίθεση, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών συνάδελφός του. Ο μηνυτής αναφέρει πως προχώρησε στην κατάθεση της μήνυσης γιατί θεωρεί πως το θύμα τον «φωτογράφησε» ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης που δέχθηκε, αφού ο ίδιος βρίσκεται σε οικονομική αντιδικία μαζί του. Η αντιδικία των δύο, με εκατέρωθεν μηνύσεις για οικονομικά αδικήματα, φαίνεται να αφορά την εμπλοκή τους σε επενδυτική εταιρεία. 

Μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο δικηγόρος του μηνυτή δήλωσε: «Πρόκειται για υπόθεση κρατικής αναλγησίας και διαφθοράς. Ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και πλημμέλημα ενώ ελέγχεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Δυστυχώς, όμως, εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας.Υποβάλαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ζητούμε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ζητώ από τον πρωθυπουργό να ζητήσει σήμερα κιόλας την παραίτηση της υπουργού Παιδείας κυρίας Κεραμέως, καθώς ο κατηγορούμενος εξελίσσεται κανονικά στην ιεραρχία και παράλληλα του ανανεώθηκαν οι θητείες στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στην αντιπροεδρία του Πράσινου Ταμείου».

Ο δικηγόρος Αγαμέμνονας Τάτσης με χθεσινή ανάρτησή του στο Facebook, μετέφερε τη δήλωση του πελάτη του, καθηγητή Παναγιώτη Διαμαντή, ο οποίος αναφέρει:

«Είναι προφανές ότι καταδικάζω κάθε πράξη βίας, χωρίς κανέναν αστερίσκο.
Με αφορμή όμως δηλώσεις του θύματος που φωτογραφίζει εμένα και άλλους δύο καθηγητές, ως "υποκινητές" των επεισοδίων που έλαβαν χώρα σήμερα, δηλώνω ότι αύριο το πρωί θα καταθέσω ενώπιον των εισαγγελικών αρχών έγκληση εναντίον του.
Κι εμένα μου προκαλεί απορία ο χρόνος που έλαβε χώρα το συμβάν δεδομένου ότι ο Αναστάσιος Δράκος, δικάζεται την Παρασκευή με την κατηγορία της συνέργειας σε τοκογλυφία.
Κατανοώ την σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, να διατάξει άμεσα έρευνα. Είναι επιβεβλημένη. Θα ήθελα όμως εισαγγελικές αρχές να είχαν δείξει την ίδια σπουδή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος μου από το γνωστό κύκλωμα των τοκογλύφων - εκβιαστών, και να μην είναι ο φάκελος της δικογραφίας ακόμα και σήμερα, tabula rasa. Θα ήθελα επίσης οι πρυτανικές αρχές να είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία απέναντι σε τόσο σοβαρές καταγγελίες κατά του αντιδίκου μου».

Ο Αγαμέμνονας Τάτσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 επιτέθηκε και κατά της Νίκης Κεραμέως αλλά και του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, υποστηρίζοντας ότι γνώριζαν τις σοβαρές δικαστικές εκκρεμότητες του καθηγητή και αδράνησαν. Μάλιστα, ζήτησε την αποπομπή της υπουργού Παιδείας.

Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε από κουκουλοφόρους μέσα σε αίθουσα του Πανεπιστημίου έχει σοβαρές δικαστικές εκκρεμότητες μετά από μηνύσεις που κατέθεσαν συνάδελφοί του.

Το 2018, μηνύθηκε μαζί με άλλους από συνάδελφό του και πρώην συνέταιρό του σε εταιρεία, για τοκογλυφία από κοινού, εκβίαση από κοινού και το 2019 ασκήθηκαν διώξεις.  Παράλληλα έχουν γίνει καταγγελίες για πολύ σοβαρά αδικήματα για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων. Ο καθηγητής έχει μηνύσει τους μηνυτές του, με αποτέλεσμα η υπόθεση να είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και δυσώδης.

Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των κουκουλοφόρων που εισέβαλαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή ενώ προκαταρκτική έρευνα έχει διατάξει και η εισαγγελία.

Τι απαντά ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ για τον καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε

Σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΑΣΟΕΕ εγείρονται μετά τις δηλώσεις του πρύτανη ότι αν και η υπόθεση του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους έχει πάει από τις 29 Μαρτίου του 2020, το συμβούλιο δεν έχει ακόμα συνεδριάσει.

Ο Δημήτρης Μπουραντώνης, πρύτανης Οικονομικού Παν/μιου Αθηνών, μιλώντας στο OPEN, είπε ότι παρέπεμψε τον καθηγητή Δράκο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο στις 29 Μαρτίου 2021, μετά την ενημέρωση που είχαν από την εισαγγελία ότι διώκεται για τοκογλυφία.

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπως είπε, προΐσταται ανώτατος δικαστικός αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει συνεδριάσει για την υπόθεση και ενώ συμπληρώνεται σε λίγο διάστημα ένας χρόνος.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για ποιο λόγο δεν έχει συνεδριάσει ακόμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο, απάντησε ότι δεν είναι δικό του θέμα και πως η αρμοδιότητά του ήταν μόνο να παραπέμψει την υπόθεση του διωκόμενου καθηγητή στο συμβούλιο.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

tags: ΑΣΟΕΕ

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)