to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:08 | 11.01.2022

Κοινωνία

ΑΣΟΕΕ: Περιπλέκεται η υπόθεση με την επίθεση σε καθηγητή

Άγνωστα τα κίνητρα των δραστών που ξυλοκόπησαν τον καθηγητή έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους - Παρέμβαση εισαγγελέα - Σοκάρουν οι καταγγελίες για τοκογλυφία και η παιδεραστία


Επίθεση σε καθηγητή φαίνεται ότι σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστοι εισέβαλαν σε αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι άγνωστοι με κουκούλες, εισέβαλαν ξαφνικά σε αμφιθέατρο, εξύβρισαν τον καθηγητή και τον χτύπησαν, ενώ προκλήθηκε ένταση και με φοιτητές που προσπάθησαν να τον υπερασπιστούν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καθηγητής πήγε με δική του πρωτοβουλία στο νοσοκομείο, με το θύμα να φέρεται να δηλώνει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται συνάδελφοί του καθηγητές με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.

Το όνομα του καθηγητή φέρεται να έχει εμπλακεί σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις.

Σοκάρουν οι καταγγελίες για τοκογλυφία και η παιδεραστία

Σε υπόθεση ακόμη χειρότερη και από εκείνη του Δημήτρη Λιγνάδη τείνει να εξελιχθεί ένα θρίλερ με οικονομικές και σεξουαλικές προεκτάσεις το οποίο εκτυλίσσεται στην ΑΣΟΕΕ. Ο εν λόγω καθηγητής, σύμφωνα με δήλωσή του, απολαμβάνει την κυβερνητική ασυλία και στο πρόσφατο παρελθόν κατείχε δύο κομβικές κρατικές θέσεις. 

Κατηγορούμενος για τοκογλυφία και παιδεραστία είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο καθηγητής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην ΑΣΟΕΕ το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, από την αστυνομία συνδέουν την επίθεση με μια εκκρεμή δικαστική έρευνα. Πρόκειται για υπόθεση, αρχικά οικονομικού εγκλήματος και στη συνέχεια υπάρχει ζήτημα έρευνας σεξουαλική εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Αρχικά ο ίδιος ο καθηγητής είχε συνδέσει την επίθεση με τρεις μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση, μάλιστα έκανε λόγο και για «κατευθυνόμενη επίθεση» εναντίον του.

Κατηγορούμενος για δύο αδικήματα
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο ίδιος ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος αρχικά από την περίοδο 2018-2019 για μια υπόθεση απάτης, όπου φέρεται να παραπλανούσε πολλά άτομα με το γνωστό «τρικ» της «πυραμίδας».

Δηλαδή έκανε λόγο για μια επικερδή επένδυση, εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά, απέδιδε κάποιους τόκους και υποτιθέμενα οφέλη στους «πελάτες». Ωστόσο συνέχεια παρακρατούσε τα ποσά, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για αυτό το αδίκημα.

Όμως, στη συνέχεια υπήρξαν και νεότερα στοιχεία από καταθέσεις τριών καθηγητών. Ο ένας από αυτούς ανέφερε πως όταν επισκέφτηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία είχε διαπιστώσει ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους. Μάλιστα, σχετικές αναφορές υπήρξαν και στο πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπήρξε και νέα δικαστική έρευνα και φαίνεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όλο αυτό το πλέγμα των ερευνών να συνδέεται με τη σημερινή επίθεση.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση στον καθηγητή

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπουλου, έδωσε εντολή ποινικής έρευνας από εισαγγελικό λειτουργό για την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ.

Η εισαγγελική εντολή αφορά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Σύμφωνα με την εντολή της εισαγγελέως μεταξύ άλλων θα πρέπει να ερευνηθεί αν τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ντροπιαστική αυτή ενέργεια έχει ως στόχο τον ίδιο τον χώρο του πανεπιστημίου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών

«Η επίθεση κουκουλοφόρων τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ εναντίον καθηγητή και φοιτητών καταδικάζεται αυτονόητα από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, «η ντροπιαστική αυτή ενέργεια έχει ως στόχο τον ίδιο τον χώρο του πανεπιστημίου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών που αυτονόητα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι δυσφημούν για ακόμη μία φορά το φοιτητικό κίνημα, με το οποίο όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση, αλλά και βρίσκονται σε ευθεία ιδεολογική, πολιτική και ηθική αντιπαράθεση».

«Ακόμα η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καλούμε κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

tags: ΑΣΟΕΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)