to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:56 | 18.03.2022

Διεθνή

23η ημέρα του πολέμου: Μάχες στο «κέντρο της Μαριούπολης» - Σκοντάφτουν οι διαπραγματεύσεις

Ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα στη Λβιβ, πόλη στα δυτικά της Ουκρανίας που μέχρι σήμερα δεν είχε τεθεί με σφοδρότητα στο στόχαστρο των Ρώσων - Σχετική στασιμότητα του ρωσικού στρατού στα μέτωπα διαπιστώνουν οι δυτικές υπηρεσίες - Συνεχίζεται η διάσωση ανθρώπων από το καταφύγιο θεάτρου στη Μαριούπολη - Πλήγματα και στο βόρειο τμήμα του Κιέβου - Διαρκή τα καραβάνια των προσφύγων - Προειδοποίηση Λαβρόφ: Θα χτυπηθεί κάθε μέσο μεταφοράς όπλων στην Ουκρανία - Οι σημαντικότερες εξελίξεις από το ουκρανικό μέτωπο σε liveblog


Με ρωσικά πλήγματα στη Λβιβ, στα δυτικά της χώρας, αλλά και στο βόρειο τμήμα του Κιέβου ξεκίνησε η 23η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, σύμφωνα με  την τελευταία έκθεση πληροφοριών από το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας για την κατάσταση στην Ουκρανία,  οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει «ελάχιστη πρόοδο» αυτή την εβδομάδα.

«Οι μάχες με τανκ και πολυβόλα συνεχίζονται. Όλοι κρύβονται σε αποθήκες» αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μαριούπολης, οι μάχες έχουν φτάσει πλέον στο κέντρο της πόλης. «Οι μάχες με τανκ και πολυβόλα συνεχίζονται. Όλοι κρύβονται σε αποθήκες» είπε στο BBC ο Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Στο μεταξύ, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της Ρωσίας στις συνομιλίες με την Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι η Μόσχα και το Κίεβο είναι πιο ευθυγραμμισμένες ως προς την ουδετερότητα της Ουκρανίας και την παραίτηση από την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Από την πλευρά του ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ που ηγείται της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία δήλωσε ότι η θέση του Κιέβου παραμένει αμετάβλητη και θέλει οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε μια κατάπαυση του πυρός, σε απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και σε εγγυήσεις ασφαλείας.

Η σύγκρουση και η αντιπαράθεση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σε βιντεοκλήση που είχαν.

Σε άλλες εξελίξεις:

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την περιοχή του Ντονμπάς της Ουκρανίας, σύμφωνα με έναν αυτονομιστή αξιωματούχο της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας του Ντόνετσκ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο ουκρανικός στρατός δημοσίευσε την καθημερινή επιχειρησιακή του έκθεση από τις 6 το πρωί τοπική ώρα, υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν 14 ρωσικούς αεροπορικούς στόχους την Πέμπτη.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν να προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στο Χάρκοβο, σύμφωνα με αξιωματούχους. Οι κρατικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας δήλωσαν ότι δύο διασώστες τραυματίστηκαν από εκρηκτικά και λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους διασώστες δεν κατάφερε να σωθεί και πέθανε από τα τραύματά του.

Ουκρανοί πρόσφυγες σε σιδηροδρομικό σταθμό του Λβιβ, με προορισμό την Πολωνία

Οι σημαντικότερες εξελίξεις σε liveblog:

Για τις εξελίξεις ως το βράδυ της Πέμπτης 17/3, διαβάστε εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)