to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:40 | 04.10.2018

Πολιτική

Πέσε κι άλλο, ρε Χρηματιστήριο, να το γιορτάσουμε καλύτερα

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων το Χρηματιστήριο και οι τραπεζικές μετοχές και η σχετική αντιπολιτευτική σπέκουλα για την οικονομία, οι τουρκικές παραβιάσεις, το Μακεδονικό, αλλά... ξεχάστηκαν και πάλι οι συναντήσεις Σπυράκη - Ζάεφ, η γιορτή για τα 44 χρόνια της Ν.Δ. και το νέο της σήμα, το προσχέδιο του προϋπολογισμού και οι συντάξεις, ο καθηγητής «Φακελάκης», ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια

Διερευνά, κατόπιν πρότασης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), τη δυνατότητα δημιουργίας ενός Asset Production Scheme (APS) (αναλυτικά)



 

Το «νέο» της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη είναι ένα συνοικέσιο μεταξύ ακροδεξιών λαϊκιστών και ακραίων νεοφιλελεύθερων

Το “νέο” της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα συνοικέσιο μεταξύ ακροδεξιών λαϊκιστών και ακραίων νεοφιλελεύθερων, που επιδίδονται στο εμπόριο πατριωτισμού στο εσωτερικό και στις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου στο εξωτερικό, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)

 


Οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Μητσοτάκη

«Τελικά δεν ξέρουμε τι είναι πιο γελοίο: Ο τυχαίος καφές της κας Σπυράκη ή η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη;» (αναλυτικά)
 


«Ρεσιτάλ ακροδεξιάς ρητορικής» από τον Άδ. Γεωργιάδη για το Μακεδονικό

«Σε ένα νέο ρεσιτάλ ακροδεξιάς ρητορικής προέβη σήμερα, στη συνέντευξή του στον ρ/σ News 24/7, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Α. Γεωργιάδης. Αφού πρώτα αρνήθηκε ότι η κ. Σπυράκη ήταν απεσταλμένη του κ. Μητσοτάκη, με το πολύ πειστικό επιχείρημα ότι.. του το αρνήθηκε η ίδια, δήλωσε ξεκάθαρα ότι "αν δεν περάσει η παρούσα συμφωνία, περίπτωση να υπάρξει στα επόμενα 50 χρόνια δεν υπάρχει"» αναφέρει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (αναλυτικά)
 


«Προστασία της εργασίας - στήριξη στην γνώση»: 11 προγράμματα για 88.500 ανέργους 

31.500 εκ των θέσεων για νέους ανέργους - Τι ανακοινώθηκε την Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν Έφη Αχτσιόγλου και Νάσος Ηλιόπουλος υπό το «μότο»: «Προστασία της εργασίας - στήριξη στην γνώση» (αναλυτικά)

 


Οι κερδοσκοπικές πιέσεις στο χρηματιστήριο, το πολιτικό «σορτάρισμα» της ΝΔ και η αντίδραση της κυβέρνησης

Επιχείρηση πολιτικής κερδοσκοπίας από τη ΝΔ, με αφορμή τις κερδοσκοπικές πιέσεις της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο - «Δεν θα τους βγει η υπονόμευση», το μήνυμα Τζανακόπουλου - «Οι πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές δεν αντιστοιχούν στα θεμελιώδη μεγέθη των τραπεζών», τονίζει το Μαξίμου παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις - «Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε πολύ καλή θέση», «είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες», «έχουν μπροστά τους προκλήσεις στις οποίες ανταπεξέρχονται», «η πρόκληση των κόκκινων δανείων είναι απολύτως αντιμετωπίσιμη», επισήμανε την Πέμπτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Βουλή. (αναλυτικά)

 


«Αναληθή και ψευδή όσα αναφέρει ο Ανδ. Ηλιόπουλος, θα κινηθούν οι δέουσες διαδικασίες εναντίον του»

«Αναληθή και ψευδή» χαρακτηρίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, όσα αναφέρει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Ανδρέας Ηλιόπουλος, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Είναι η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς». (αναλυτικά)
 


Το νέο τοπίο για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό

Η δικαίωση των εργαζομένων από τον ΟΜΕΔ δημιουργεί νέα δεδομένα στον πιο απορρυθμισμένο κλάδο. (αναλυτικά)


 

Στρατηγικής θέσης το εμπορευματικό συγκρότημα του Θριασίου Πεδίου

To εμπορευματικό συγκρότημα του Θριάσιου Πεδίου στην Αττική επισκέφθηκε το μεσημέρι η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου. Το έργο που αποτελεί τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό εμπορευματικών και σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ για τη δημιουργία του έχουν χορηγηθεί 200 εκατομμύρια ευρώ από κονδύλια της ΕΕ. Παρόντες στην προγραμματισμένη επίσκεψη της κ. Κρέτσου, ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. (αναλυτικά)

 


Νέα στοιχεία στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: «Καταρρίπτεται το σενάριο περί ληστείας»

Η δικηγόρος της οικογένειας μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση», σχολιάζοντας τις νέες εικόνες ισχυρίστηκε ότι είναι σαφές ότι «καταρρίπτεται το σενάριο το αρχικό, περί ληστείας, κλοπή ή και οποιασδήποτε επιθετικής ενέργειας από τη μεριά του Ζακ Κωστόπουλου και αναδύεται μια άλλη πραγματικότητα, μάλλον εκφοβισμού του η οποία θα αναλυθεί με κάθε λεπτομέρεια». (αναλυτικά)
 


Μ. Κοττάκης: Οι πληροφορίες του ΑΠΕ για τις συντάξεις ήταν αληθείς

Στην πολιτική κόντρα που ξέσπασε μεταξύ των κομμάτων, με αφορμή δημοσίευμα του ΑΠΕ για πληροφορίες από την Ευρώπη που έδειχναν μη περικοπή των συντάξεων δύο ημέρες πριν την παρουσία του Κυριακού Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σημερινό του άρθρο ο διευθυντής της εφημερίδας «Εστία», Μανώλης Κοττάκης. (αναλυτικά)
 


Το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων και απέρριψε τις προσφυγές μητροπολιτών και άλλων

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό και σύμφωνο με τα Ευρωπαϊκά νομολογιακά δεδομένα, το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και απέρριψε ως αβάσιμες και απαράδεκτες τισ αιτήσεις Μητροπόλεων, ιερέων, κ.λπ. που ζητούσαν να ακυρωθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση. (αναλυτικά)


 

Ψηφίστηκε η διάταξη για την άμεση επιστροφή φόρου εισοδήματος ή ΦΠΑ συνολικού ποσού μέχρι 10.000 ευρώ

Στόχος η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων. (αναλυτικά)


 

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια

Την συγκρότηση ενός ολιστικού στρατηγικού σχεδίου για όλα τα υδατοδρόμια της χώρας, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, στο πλαίσιο της συζήτησης και υπερψήφισης του νομοσχεδίου για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, με ευρεία πλειοψηφία. (αναλυτικά)


 

Εγκρίθηκε το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Με απόφαση που υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και Σωκράτης Φάμελλος. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)