to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 04.10.2018

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το «νέο» της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη είναι ένα συνοικέσιο μεταξύ ακροδεξιών λαϊκιστών και ακραίων νεοφιλελεύθερων

Το “νέο” της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα συνοικέσιο μεταξύ ακροδεξιών λαϊκιστών και ακραίων νεοφιλελεύθερων, που επιδίδονται στο εμπόριο πατριωτισμού στο εσωτερικό και στις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου στο εξωτερικό, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρει:

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς περί δύναμης “προόδου”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει πως το πολιτικό πρόγραμμα που επιθυμεί να εφαρμόσει είναι ένα νεοφιλελεύθερο συνονθύλευμα που έχει μοναδικό στόχο τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων.

Οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις όχι μόνο δεν έχουν ξεθωριάσει, όπως ισχυρίστηκε ο αρχηγός της Ν.Δ., αλλά κάθε μέρα που περνάει γίνονται πιο σαφείς και ξεκάθαρες.

Το “νέο” της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα συνοικέσιο μεταξύ ακροδεξιών λαϊκιστών και ακραίων νεοφιλελεύθερων, που επιδίδονται στο εμπόριο πατριωτισμού στο εσωτερικό και στις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου στο εξωτερικό


Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε...

«Υποδεχόμαστε το νέο σύμβολο της παράταξής μας που σηματοδοτεί τον ρόλο που θα διαδραματίσει το κόμμα, ένα κόμμα ανοικτό στις νέες ιδέες που θα ξαναφέρει τους νέους στην πολιτική και θα εμπνεύσει τους πολίτες με μία συμφωνία αλήθειας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Περιγράφοντας το νέο σήμα είπε ότι έχει το ΝΔ στο κέντρο το Ν τη Νεότητας και το Δ της παντοτινής δημοκρατικής αναφοράς και έχει σαν άξονα τον παραδοσιακό πυρσό λίγο αφαιρετικό και όλο μαζί στο φόντο το γαλάζιο της πατρίδας μας. Είναι ένα σήμα που δείχνει ότι η ΝΔ αλλάζει γιατί είναι ένα κόμμα ζωντανό και ανοικτό, ώστε να εκφράσει τις ανάγκες των καιρών.

Αλλάζει προς το... νεοφιλελευθερότερον

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλία του ότι η ΝΔ αλλάζει. "Αλλάζουμε και ανανεώνουμε τη ΝΔ για να αλλάξουμε την Ελλάδα, η αλλαγή δεν είναι μόνο επιλογή είναι ανάγκη, αλλάζουμε για να προσαρμοστούμε στις ανάγκες των καιρών. Στις επικρίσεις, απαντώ ότι παρά τα λάθη μας η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που δεν σαρώθηκε από την αμφισβήτηση και τον λαϊκισμό μέσα στην κρίση, γιατί είχαμε βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Αυτοί που επαγγέλθηκαν το νέο αποδείχθηκαν παλαιότεροι του παλιού, αναβίωσαν τις χειρότερες στιγμές της μεταπολίτευσης και διαστρέβλωσαν την πολιτική. Σήμερα οι δημοκρατίες διαβρώνονται από το σαράκι του λαϊκισμού και κινδυνεύουν από τον ιό τις απάθειας και της αδιαφορίας...Σχεδιάσουμε μία οικονομία με λιγότερους φόρους και εισφορές με περισσότερες επενδύσεις, ένα κράτος που το δίκαιο και η ασφάλεια είναι προϋποθέσεις δημοκρατίας , με ρόλο στην ευρύτερη περιοχή ισότιμη με τους εταίρους". Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στα περίπου 150 χιλιάδες μέλη που συνδράμουν οικονομικά το κόμμα. "Τα παλιά και νέα μέλη έχουν πάρει τη ΝΔ στα χέρια τους. Δίνουμε τέλος στις λειτουργίες των μηχανισμών, ενισχύουμε την διαφάνεια και την λειτουργικότητα" είπε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)