to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:23 | 29.09.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 29/9)

Στο επίκεντρο οι τηλεοπτικές άδειες, το EWG εν αναμονή της εκταμίευσης της δόσης και απίστευτη προπαγάνδα για οικονομικά μέτρα... που έρχονται.


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Νέο show Λοβέρδου στην εξεταστική - Δεν ελέγχθηκαν τα δάνεια της Attica Bank προς τα κόμματα την περίοδο 2011- 2014, παραδέχθηκε ο Γ. Πάσχας

Ο Ανδ. Λοβέρδος, σε μία ακόμα προσπάθεια να σαμποτάρει τις διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ζήτησε... αναβολή της συνεδρίασης διότι χθες, ο Αλ.Τσίπρας «προσπάθησε να προκαταβάλει το πόρισμα της επιτροπής» - Την αποκάλυψη ότι η ΤτΕ δεν συμπεριέλαβε στους ελέγχους που έκανε στην Τράπεζα Αττικής, την περίοδο 2011-2014, τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκανε ο Διευθυντής Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών ΤτΕ, Γιώργος Πάσχας. (αναλυτικά)


 

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7%, το 2017

Ανάπτυξη 2,7% θα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017, το οποίο κατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή. (αναλυτικά)



 

Η ποινική δίωξη Σπυρόπουλου αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ

Η ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία που ασκήθηκε στον πρώην υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής που δημιούργησαν με συστηματικό τρόπο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. (αναλυτικά)


 

Καταγγελία Π. Πολάκη κατά Μ. Σαλμά: Κάντε τον λογαριασμό να δείτε την κομπίνα

Ονομαστική καταγγελία για εμπλοκή του τ. αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά σε αχρείαστη εξέταση προδιαγνωστικής αρθροσκόπησης, έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά την συζήτηση επερώτησης του Π​ΑΣΟΚ για την υγεία. (αναλυτικά)


 

Αν. Ξανθός: «Πολιτική χυδαιότητα» οι ισχυρισμοί Γεωργιάδη για εύνοια σε ΜΚΟ

Ο Αν. Ξανθός παρατήρησε ότι η χρηματοδότηση των ΜΚΟ έγινε κατά 75 εκατ. ευρώ από κρατικό προϋπολογισμό και κατά 105 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, όπως προβλεπόταν στο σύμφωνο Λυκουρέντζου-Αντόρ. «Η θεωρία ότι ευνοήθηκαν κάποιες ΜΚΟ στον χώρο της ψυχικής υγείας δεν ισχύει, ο δικός σας σχεδιασμός υλοποιήθηκε» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Αν. Ξανθός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Άδ. Γεωργιάδη. (αναλυτικά)


 

Αίτημα για την άρση της ασυλίας της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Δικογραφία με την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας της βουλευτού της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων στη Βουλή. (αναλυτικά)


 

Νeues Deutschland: Eχει δίκιο ο Ξυδάκης, η Ε.Ε είναι συνυπεύθυνη για την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα

Ο Ελληνας υπουργός (Νίκος Ξυδάκης) έχει δίκιο: η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι συνυπεύθυνη για την κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Λέσβου και άλλων νησιών. Την απόδειξη την έδωσε η έκθεση της ίδιας της Κομισιόν την Τετάρτη, με την οποία κατέθεσε τον απολογισμό της προ έτους αποφασισθείσας κατανομής τους ανά την Ευρώπη, σχολιάζει η σημερινή Νeues Deutschland. (αναλυτικά)


 

Αλ. Χαρίτσης: Πέφτουν 6,75 δισ. στην πραγματική οικονομία- έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα κοινοτικά προγράμματα

Ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Κόκκινο και στο Στάθη Σχινά τόνισε πως έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα κοινοτικά προγράμματα. Όπως είπε, ήδη έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται έργα από το πακέτο Γιούνκερ, όπως η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. (αναλυτικά)


 

Έκτακτο δημοσιονομικό έλεγχο στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής ζήτησε ο Ν. Τόσκας

Η διενέργεια ελέγχου κατέστη αναγκαία καθώς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλέστηκε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εξέτασης ή επίλυσης διαφορών που αφορούν στην τιμολόγηση υπηρεσιών. (αναλυτικά)


 

Στο ΕΣΠΑ η πράξη: «Ενίσχυση των προσόντων και της συλλογικής δράσης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ»

Η Πράξη θα υλοποιηθεί από το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.189.805,50 ευρώ. (αναλυτικά)



 

Αύριο, Παρασκευή, η πρώτη πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης - Οι διαδικασίες παραλαβής

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αιτήσεις το μήνα Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο), ενώ οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αιτήσεις το μήνα Αύγουστο θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για τον Σεπτέμβριο. (αναλυτικά)


 

Σε διαβούλευση το ν/σ για τον Εθνικό Μηχανισμό για τις ευάλωτες ομάδες

Επιδιωκόμενος σκοπός της νομοθετικής παρέμβασης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, είναι ο σχεδιασμός, η ενημέρωση, η παρακολούθηση, η αξιολόγηση και ο συντονισμός της κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και για άτομα ή ομάδες ατόμων, που περιέρχονται σε κατάσταση φτώχειας και ακραίας φτώχειας. (αναλυτικά)

 


 

Η νομοθετική ρύθμιση για τη συνεργατική οικονομία θα εισαχθεί σύντομα στη Βουλή

Τη νομοθετική ρύθμιση για τη συνεργατική οικονομία (οικονομία διαμοιρασμού, sharing economy), η οποία πρόκειται να εισαχθεί στο επόμενο διάστημα στην ελληνική Βουλή, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. (αναλυτικά)


 

Ευ. Τσακαλώτος: Πρέπει να συζητήσουμε τους βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής πολιτικής 

Λίγο πριν από το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και μεσούσης της πρώτης αξιολόγησης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλά αποκλειστικά στο commonality.gr. (αναλυτικά)


 

670.000 στρέμματα δημόσιας γης σε 30.000 αγρότες έναντι συμβολικού τιμήματος

Τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν δημόσια αγροτικής γη έκτασης μεγαλύτερης των 670.000 στρεμμάτων έναντι συμβολικού τιμήματος δίνει σε περίπου 30.000 αγρότες και συνεταιρισμούς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. (αναλυτικά)


 

Αισιοδοξία στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Σε ό,τι αφορά τον ΔΕΣΦΑ, αναμένεται τώρα - σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που περιελήφθησαν στον νόμο με τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης - από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ο καθορισμός των τιμολογίων μεταφοράς για το 2017 και τα επόμενα χρόνια. (αναλυτικά)


 

Το ΥΠΟΙΚ απαντά σε δημοσίευματα: Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες σε εγκεκριμένα και υπογεγραμμένα δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης για το Σχέδιο Γιούνκερ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει καμία σχετική επένδυση. (αναλυτικά)


 

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για κοινωφελή εργασία σε 34 Δήμους

Την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 6.339 θέσεις, 8μηνης απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, σε 34 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας. (αναλυτικά)


 

Χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας για χιλιάδες ιδιοκτήτες

Για τον υπολογισμό της παλαιότητας θα μετρά στο εξής το έτος πρώτης ταξινόμησης σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι το έτος ταξινόμησης τους στην Ελλάδα. (αναλυτικά)


 

Μέσα στον Οκτώβριο 10.000 voucher για την απορρόφηση παιδιών από παιδικούς σταθμούς

Δεν επαληθεύτηκαν οι καταστροφολογικές προβλέψεις για το ναυάγιο του νέου σχεδιασμού σχετικά με την απορρόφηση των παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη. (αναλυτικά)


 

Δύο νέες τουριστικές επενδύσεις προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρω υπάγονται στις στρατηγικές επενδύσεις - 600 άμεσες νέες θέσεις εργασίας

Δύο νέα επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού υπάγονται στις διαδικασίες στρατηγικών επενδύσεων του Ν. 3894/2010 με τις σχετικές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ (3083Β΄/27.9.2016). (αναλυτικά)


 

ΕΣΕΕ: Το νομοσχέδιο για τις Υπηρεσίες Μίας Στάσης είναι θετικό για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Θετικά κρίνεται από τον εμπορικό κόσμο το νομοσχέδιο για τις Υπηρεσίες Μίας Στάσης στο πλαίσιο της αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας στο επόμενο διάστημα. (αναλυτικά)


 

Το υπουργείο Ναυτιλίας αρωγός στην προσπάθεια του ΟΛΠ για τη σύντομη απομάκρυνση του «Παναγία Τήνου» από το λιμάνι του Πειραιά

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που διενεργείται ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την ανέλκυση και την απομάκρυνση του "Παναγία Τήνου". (αναλυτικά)


 

Die Zeit: Δεν φταίει η Ελλάδα για την κατάσταση στη Λέσβο, αλλά η άρνηση πολλών χωρών της Ε.Ε. να την υποστηρίξουν

H Ελλάδα προτίθεται να μεταφέρει "μεγάλο αριθμό" προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας, η οποία προβλέπει ότι οι αιτήσεις ασύλου πρέπει να εξετάζονται απευθείας στα νησιά. «Παραβιάζουν λοιπόν οι ελληνικές αρχές τη συμφωνία; Εχουν μήπως αποτύχει;» , διερωτάται η Die Zeit σε σημερινό της άρθρο. (αναλυτικά)


 

Τέλος στις ποινικές διώξεις σε βάρος κατοίκων που εναντιώνονται στον ΣΜΑ Ευκαρπίας

Παύουν από εδώ και στο εξής όλες οι δίκες των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης που έχουν βρεθεί κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις κατά της κατασκευής και λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Νέα Ευκαρπία. (αναλυτικά)


 

«Όπου μπήκανε προσφυγόπουλα σε σχολεία δεν είχαμε καμία αντίδραση»

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την ενσωμάτωση των προσφυγόπουλων στη σχολική κοινότητα κάνει ο ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιώργος Τσιάκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». (αναλυτικά)


 

Ν. Σαντορινιός: Η Ροδιακή Έπαυλη στους πολίτες του νησιού - Δικαίωση των πολύμηνων προσπαθειών

Δικαιώνεται ο αγώνας του Δήμου Ρόδου για τη Ροδιακή Έπαυλη

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδέχεται όλη η ροδιακή κοινωνία, την επιστολή του Υπουργού Επικρατείας, κ Φλαμπουράρη, προς τον Δήμαρχο Ρόδου, σύμφωνα με την οποία δεσμεύεται η Κυβέρνηση για την παραχώρηση, κατά χρήση, της Ροδιακής Έπαυλης στο Δήμο Ρόδου. (αναλυτικά)

 


 

Έκτακτη ενίσχυση 150.000 ευρώ στον δήμο Θάσου για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη πυρκαγιά

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 150.000 ευρώ θα χορηγηθεί στοn δήμο Θάσου, για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη πυρκαγιά, όπως είχε δεσμευθεί και ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πυρόπληκτη περιοχή. (αναλυτικά)


 

Έτοιμο το Φετιχιέ Τζαμί στη Ρωμαϊκή Αγορά

Το αργότερο έως τον Νοέμβριο θα αποδοθεί στο κοινό το Φετιχιέ Τζαμί, γεγονός που θα προσθέσει ακόμη ένα συντηρημένο μνημείο στη Ρωμαϊκή Αγορά, μετά την πρόσφατη αποκατάσταση του Ωρολογίου Κυρρήστου (Αέρηδες), το οποίο, πλέον, είναι επισκέψιμο και στο εσωτερικό του. (αναλυτικά)


 

Θα είμαστε εκεί!

Σπούτνικ Festival 2016 - 30/9 και 1/10 στο Άλσος Στρατού

Το «Σπούτνικ Festival 2016» είναι γεγονός και έρχεται στο Άλσος Στρατού στο Γουδή στις 30/9-1/10 2016 - Μια γιορτή αλληλεγγύης και συμμετοχής, μία γιορτή της ριζοσπαστικής αριστεράς που προβάλει ένα διαφορετικό μοντέλο ψυχαγωγίας, απέναντι στην εμπορευματοποίηση της διασκέδασης και του ελεύθερου χρόνου - Καλλιτεχνικά δρώμενα και πολιτικές συζητήσεις θα εναλλάσσονται στο διήμερο του Φεστιβάλ, επιδιώκοντας να αποτελέσουν πόλο έλξης του νεανικού και όχι μόνο κοινού. (αναλυτικά)



 

Την Κυριακή 2/10 η απόδοση του Σκοπευτηρίου στο δήμο και το λαό της Καισαριανής, χαιρετισμός από τον Αλ. Τσίπρα

Ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης προσκαλεί στην εκδήλωση απόδοσης του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο δήμο και στο λαό της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Σκοπευτηρίου την Κυριακή 2/10 και ώρα 19.00. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)