to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τ. Κορωνάκης: «Θέλουμε την κοινωνία να είναι παρούσα»

Ποια η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ και των οργανωμένων μελών του με τις κινητοποιήσεις αυτών των ημερών, ρωτήσαμε τον οργανωτικό γραμματέα του κόμματος, Τάσο Κορωνάκη. «Η πρωτοβουλία για τις κινητοποιήσεις ήταν αυθόρμητη κι ήρθε μαζί με τη χαρά και την περηφάνια των πρώτων ημερών», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Κορωνάκης.


«Για τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες πρωτοβουλίες είναι απολύτως ευπρόσδεκτες. Ολοένα και περισσότερος κόσμος, ακόμα κι αν δεν μας ψήφισε, καταλαβαίνει την ανάγκη στήριξης μιας κυβέρνησης που δεν δίνει αγώνα για τον εαυτό της, αλλά για ολόκληρο τον λαό σύμφωνα με την εντολή που της έδωσε. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που ήθελαν την κοινωνία να παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την κοινωνία παρούσα, να ελέγχει, να αμφισβητεί, να στηρίζει και να συνδιαμορφώνει την ασκούμενη πολιτική. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται την αυτονομία των κινημάτων, αλλά δεν μένει παρατηρητής των εξελίξεων. Με τον ίδιο τρόπο που μετείχαμε στα κινήματα των πλατειών, έτσι και τώρα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκεί μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μας, ενεργοί, σπρωγμένοι από το ίδιο καθήκον, την ίδια χαρά και την ίδια ανάγκη να συμμετέχουν στη μεγάλη μάχη για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας στη χώρα μας». 

Η στήριξη στη νέα κυβέρνηση είναι πρωτοφανής και δεν αποτυπώνεται μόνο στις κινητοποιήσεις και σε πρωτοβουλίες στήριξης, αλλά και τις δημοσκοπήσεις. Πώς την ερμηνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ; «Ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια υπέφερε πολύ. Τον τρομοκράτησαν, τον διέσυραν, τον ξεγέλασαν. Οι στιγμές που ζούμε από τις 25 Γενάρη μοιάζουν να φέρουν ιστορικό βάρος», υποστηρίζει ο κ.Κορωνάκης. 

«Κάνουμε μαζί τα πρώτα βήματα μιας νέας εποχής. Σ’ αυτά τα πρώτα σκιρτήματα μία από τις πρώτες νίκες είναι και η επιστροφή της πολιτικής στις συζητήσεις, στις παρέες και φυσικά στους δρόμους και τις πλατείες με ένα τρόπο πιο καθαρό και γνήσιο. Μια νέα πολιτική, που έρχεται πρώτα ως χαρά, ως περηφάνια και αμέσως μετά ως πράξη και ως δράση, σύντομα θα παράξει αλλαγές που ακόμα δεν μπορούμε να φανταστούμε. Εχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας, αλλά αν συνεχίσουμε πεισμωμένοι από το δίκιο μας και ενωμένοι με βάση το σκοπό μας μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Διαβάστε ακόμα: "Ανάσα αξιοπρέπειας" στο Σύνταγμα και όλες τις πόλεις την Τετάρτη, ημέρα του έκτακτου Eurogroup

Συντάκτης: Ντίνα Δασκαλοπούλου 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)