to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εκδήλωση των βετεράνων ποδοσφαιριστών της Δράμας για την ενίσχυση του Κ.Ι.Φ.Α. Δράμας

Η αλληλεγγύη ...βρίσκει δίχτυα σε κάθε ευκαιρία


Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Δράμας, μετά την απαράδεκτη έξωση του από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Δράμας τον Ιούλιο και την μετεγκατάσταση του σε άλλο χώρο, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Δράμας διοργάνωσαν μια αθλητική – πολιτιστική γιορτή με στόχο την ενίσχυση του. Ήταν μια βραδιά τιμής για τέσσερα “ιερά τέρατα” του ελληνικού ποδοσφαίρου (Λουκανίδης, Νεστορίδης, Κουιρουκίδης, Κούδας), με πολλούς πρωταγωνιστές και ισόπαλο αποτέλεσμα εντός γηπέδου, αλλά έναν αδιαμφισβήτητο νικητή μέσα και έξω από τις γραμμές του. Την αλληλεγγύη που ...σκοράρει σε κάθε ευκαιρία και που την περασμένη Δευτέρα στη γήπεδο του Ακρίτα Νέας Κρώμνης στη Δράμα έγινε πράξη από τους βετεράνους ποδοσφαιριστές οι οποίοι με το σύνθημα “Κανείς μόνος του στην κρίση” στις φανέλες, κάλεσαν τον φίλαθλο κόσμο της Δράμα σε μια μεγάλη γιορτή με στόχο την ενίσχυση της δράσης του Κ.Ι.Φ.Α. Δράμας.

Η εκδήλωση άνοιξε με χορούς από τα τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων, Πανηπειρωτική Ένωση, Θρακική Εστία και του Σύλλογου Ποντίων Δράμας “οι Κομνηνοί”. Εμφανίστηκαν οι μουσικοί Αχιλλέας Βασιλειάδης και Νίκος Αφεντούλης, τα μουσικά σχήματα “Εμπειροτέχνες” και το συγκρότημα του Παναγιώτη Χρόνη.

Εκ μέρους των διοργανωτών βετεράνων της Δράμας, ο Χρήστος Φεστερίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: "Σήμερα η γη της Δράμας γιορτάζει. Υποδέχεται στην αγκαλιά της τα τρία ιερά τέρατα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τους καλύτερους διεθνείς Έλληνες ποδοσφαιριστές, τον Κώστα Νεστορίδη, Τάκη Λουκανίδη και Λάμπη Κουιρουκιδη. Τιμούμε και τον Γιώργο Κούδα.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που με εθελοντισμό και αλληλεγγύη δημιούργησαν το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο αλληλεγγύης για να έχουν φάρμακα και γιατρό οι ανήμποροι και οι ανασφάλιστοι. Να ευχαριστήσουμε τους συνδιοργανωτές, την Αντιπεριφέρεια, τον Δήμο Δράμας, τον Δήμο Προσοτσάνης, την ΕΠΣ Δράμας και όλους τους χορηγούς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους βετεράνους ποδοσφαιριστές. Καβάλας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κατερίνης και Αθηνών. Επίσης τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Πάτρας. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Νίκο Μάλλιαρη, Γιώργο Λυσαρίδη και τον Παπαϊωάννου Γιάννη.”

Από την πλευρά του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Δράμας, η εθελοντής Ζαφείρω Γιάκη ευχαρίστησε θερμά τους βετεράνους ποδοσφαιριστές για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και ανέφερε ότι το Κ.Ι.Φ.Α. Δράμας είναι μια αυτοοργανωμένη δομή παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η λειτουργία του βασίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης, της ισότητας μεταξύ των μελών του και τον εθελοντισμό. Πρόσθεσε ότι παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη σε ανασφάλιστους και οικονομικά ανήμπορους πολίτες και δεν αποτελεί “δεκανίκι” του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά αγωνίζεται καθημερινά και πιέζει για να εξασφαλίσει στους πολίτες το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία. Με αφορμή την παρουσία πολλών επίσημων φορέων στη διοργάνωση της εκδήλωσης, το Κ.Ι.Φ.Α απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να στηρίξουν τις κρατικές δομές υγείας της περιοχής μας, όπως το νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας και το Π.Ε.Δ.Υ. “Ελπίζουμε να δώσουν πραγματικούς αγώνες ενάντια στις κεντρικές αποφάσεις που συρρικνώνουν τους προϋπολογισμούς, μειώνουν το προσωπικό και απαξιώνουν τις δομές υγείας και εκτοπίζουν ολόκληρες ομάδες πληθυσμού από το Ε.Σ.Υ. Αξιώνουμε να παλέψουμε μαζί με τους πολίτες για να βρίσκουν με αξιοπρέπεια την υγεία τους μέχρι το Κ.Ι.Φ.Α. πλέον να μην έχει κανένα αντικείμενο και κανένα λόγο ύπαρξης” κατέληξε.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους τιμώμενους στις συνθέσεις των ομάδων και μετά από ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τις ομάδες των βετεράνων Δράμας και Ελλάδας ισόπαλες με σκορ 2-2, με τον Γιώργο Μάλλιο να σκοράρει δύο φορές για τους δραμινούς, ενώ για τους βετεράνους Ελλάδας σκόραραν ο Γιώργος Τσιφούτης και ο Μιχάλης Ιορδανίδης.

Οι βετεράνοι που έλαβαν μέρος στη συνάντηση ήταν οι εξής:

Σερρών: Τσιρίκας, Τσιφούτης, Πεπές, Σταυλάς

Καβάλας: Λιόλιος, Μιχαηλίδης, Κούντουρας, Χαραλαμπίδης

Κατερίνης: Καλαμπάκας, Διαμαντόπουλος, Παντελιάδης, Ιορδανίδης, Παρουσιάδης

Θεσσαλονίκης: Λυσαρίδης, Ορφανός, Βένος, Κουιρουκίδης, Ιορδανίδης, Λεοντιάδης, Τραϊνόπουλος

Αθηνών: Λουκανίδης, Νεστορίδης,Μάλλιαρης,

Βετεράνοι Δράμας: Στάμογλου, Ζαμανόπουλος, Χατζηελευθερίου, Στόικος, Μαμσάκος, Κατσαρίδης, Γιαντζής, Θεοδωρίδης, Φεστερίδης, Γεωργιάδης Κώστας, Μουρατίδης Κώστας, Σταυριανίδης, Κασδοβασίλης, Καλογήρου, Τσελεμπής, Τσιβλίδης Γιάννης, Λουκανίδης, Μάλλιος, Κουιρουκίδης

Το παρών στον αγώνα έδωσαν, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Λιθηρόπουλος, Κώστας Μορφίδης και Σπύρος Τουρτούρης, o Στέφανος Τσίφκας, πρόεδρος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, ο υπεύθυνος αθλητισμού ου ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θεσαλονικης Γιάννης Παπαϊωάννου, οι προεδροι του Ολυμπιακου Πατρων Κ.Ντασιος και του Ηρακλη Καβαλας Σπ.Κατιρης πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού και απλοί πολίτες.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δράμας

Ο Τάκης Λουκανίδης και ο Κώστας Νεστορίδης, θρύλοι των ελληνικών γηπέδων, αμφότεροι δραμινής καταγωγής, ο Νίκος Μάλλιαρης, βετεράνος ποδοσφαιριστής και πρώην γραμματέας του Π.Σ.Α.Π. και ο Χρήστος Φεστερίδης, βετεράνοι ποδοσφαιριστές επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του τόσο για τον αγώνα των βετεράνων που έγινε για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης Δράμας, όσο και για την πορεία της Δόξας Δράμας. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την επίσκεψη των βετεράνων.

Κοινός τόπος στη συζήτηση που διεξήχθη ήταν η πίστη ότι η μαζική συμμετοχή των φιλάθλων στα σωματεία, μπορεί να αποτελέσει λύση, στη σημερινή κατάσταση της χώρας και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, για την ιστορική ομάδα της πόλης μας και να την επαναφέρει στο προσκήνιο, με υγιείς βάσεις, επένδυση στις υποδομές και στις ακαδημίες και στόχο την ανάδειξη και την αξιοποίηση των  ταλέντων της “ποδοσφαιρομάνας” Δράμας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)