to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το... νεοφιλελεύθερα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο του κ. Καμίνη

Στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Καμίνης εμφανίστηκε ως υποψήφιος από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Τώρα ανασυντάσσει το δημοτικό του σχήμα σε εντελώς νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση.


Ο συνδυασμός του κ. Καμίνη διαφημίζεται ως «ανανεωμένος κατά 50%». Λογικό και αναμενόμενο, αφού πέντε δημοτικοί του σύμβουλοι, εννέα διαμερισματικοί, αλλά και πολλοί στενοί συνεργάτες του τον εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια της απογοητευτικής θητείας του. Ο τελευταίος που διαχώρισε την θέση του από τον αόρατο δήμαρχο είναι ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, άνθρωπος με ήθος, ιστορία και σημαντική συνεισφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, γνωστός για τις συνεπείς και αριστερόστροφες αυτοδιοικητικές του θέσεις - και γι' αυτό, φαίνεται, δεν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο.

Στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Καμίνης εμφανίστηκε ως υποψήφιος από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Τώρα ανασυντάσσει το δημοτικό του σχήμα σε εντελώς νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Ούτε η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν δίνει τον τόνο στον συνδυασμό του. Εκτός αν Κεντροαριστερά θεωρείται πλέον ο χώρος επιρροής της Ντόρας Μπακογιάννη, η Δράση του Στέφανου Μάνου, ο ακραίος Θάνος Τζήμερος και σταυροφόροι κατά της «ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς» στα όρια της γραφικότητας, όπως ο καθηγητής κ. Βερέμης. Αυτό δεν είναι κεντροαριστερό αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο, είναι υπερβολικά συστημικό και νεοφιλελεύθερο ακόμα και για Δ.Σ. της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Τίποτα το πρωτοφανές. Ο κ. Καμίνης ορίζει απλώς με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια τον χώρο τον οποίο θέλει να εκφράσει πολιτικά. Όπως τότε που έκανε εκκλήσεις να ψηφιστεί το Μνημόνιο 2, τότε που έκανε πλάτες στον κ. Λοβέρδο με τις οροθετικές, τότε που προσφερόταν να φιλοξενήσει στρατόπεδο του κ. Χρυσοχοΐδη στον Ελαιώνα, ξεχνώντας ότι έχει υπάρξει Συνήγορος του Πολίτη. Ας σταματήσει όμως να παριστάνει τον ακομμάτιστο, γιατί γελάει ακόμα και ο κ. Βενιζέλος. Ο κ. Καμίνης είναι ο επίσημος υποψήφιος του νεοφιλελευθερισμού στην Αθήνα. Ας το ξέρουν τουλάχιστον αυτοί που ελπίζουν ότι θα πάρει θέση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού ή θα αντισταθεί στην κατεδάφιση των Προσφυγικών μόλις περάσουν οι εκλογές.

Και επειδή αρέσει στον κ. δήμαρχο να δηλώνει ότι η πόλη είναι υπεράνω Μνημονίων και αντιμνημονίων (όπως θέλει να νομίζουμε ότι είναι και ο ίδιος), ας μας πει: έχει κάποιον αντιμνημονιακό στον συνδυασμό του και δεν τον βλέπουμε; Γιατί εμείς ψάξαμε και δεν βρήκαμε κανέναν...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)