to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:34 | 25.11.2013

Κοινωνία

Ναύπλιο: ΕΠ.ΟΠ κάλεσε σε μονομαχία νεοσύλλεκτο φαντάρο επιδεικνύοντας μαχαίρι

Καταγγελία του Δικτύου «Σπάρτακος»


Όπως αναφέρει το Δίκτυο Σπάρτακος:

«Οργή μας προκαλεί το νέο κρούσμα αυταρχισμού που συνέβη αυτή τη φορά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο. Και είναι ενδεικτικό ότι συγκεκριμένοι μόνιμοι έχουν καβαλήσει το καλάμι, αυθαιρετούν συστηματικά και πλέον εκδηλώνουν επικίνδυνες και ανοικτά φασιστικές συμπεριφορές. Η προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα από ορισμένους διοικητές μονάδων και αξιοπρεπείς αξιωματικούς δεν μπορεί να υπερβεί το πέπλο συγκάλυψης που το ίδιο το ΓΕΣ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υφαίνουν.  Απόδειξη το παρακάτω περιστατικό που έχει ως εξής. Δύο νέοι φαντάροι όπως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις ηλικίες ξεκινούν παιχνίδι πάλης. Ο ένας από τους δύο τελικά τραυματίζεται ελαφρά. Τονίζουμε όμως ότι ήταν παιχνίδι (ανόητο ίσως) και όχι καυγάς. Ακόμη και μετά τον τραυματισμό δεν επικρατεί ένταση.

Ο ΕΠ.ΟΠ (επαγγελματίας οπλίτης) Π. Π. που εκτελεί χρέη αξιωματικού υπηρεσίας απουσιάζει από το στρατόπεδο. Καλείται και επιστρέφει εσπευσμένα. Κατά την προσφιλή τακτική των ανωτέρων σε αυτές τις περιπτώσεις οι ευθύνες μεταφέρονται στους φαντάρους. Η νευρικότητα μπροστά στις συνέπειες της αδικαιολόγητης απουσίας του ξεσπά στον φαντάρο που άθελά του προκάλεσε το ατύχημα. Τον ρωτάει αν γνωρίζει πολεμικές τέχνες και στη συνέχεια τον προκαλεί σε μονομαχία δείχνοντάς του το μαχαίρι που κουβαλούσε επάνω του!

Είναι προφανές ότι αν ο φαντάρος «τσίμπαγε» στην πρόκληση θα είχαμε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο εν λόγω ΕΠ.ΟΠ. δεν παραβίασε βάναυσα τον Στρατιωτικό Κανονισμό! Ο φαντάρος καταλήγει τρομοκρατημένος στον ψυχολόγο.

Την άλλη μέρα ο λοχαγός Φαρμάκης καλεί τον φαντάρο στο γραφείο του για να τον ηρεμήσει και να του πει ότι δε θα τιμωρηθεί. Στη συνέχεια καλεί τον ΕΠ.ΟΠ., με τις φωνές να ακούγονται έξω από το γραφείο. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να στιγματιστούν και αντιμετωπιστούν τέτοιες συμπεριφορές. Οι φαντάροι για το παραμικρό παράπτωμα βγαίνουν στην αναφορά μπροστά στους συναδέρφους τους. Απαιτούμε να γίνει το ίδιο και για τον Ε.Π.ΟΠ. Να μάθουν όλοι τι συνέβη και ότι δε χωράνε στα στρατόπεδα τέτοιοι τραμπουκισμοί.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)