to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:24 | 12.10.2013

Πολιτική

Στ’ άρματα, στ’ άρματα

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


 

Ένας και μόνο φιλεύσπλαχνος υπουργός υπάρχει σ' αυτή την κυβέρνηση των ακάρδων: ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος. Ο Δημήτριος της Δυναστείας των Εμπραέρ, που αποφάσισε να επαναφέρει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη τα μηχανοκίνητα τμήματα που είχαν αποσυρθεί εδώ και τρία χρόνια λόγω οικονομικών δυσχερειών. Το πρώτο που βρήκαν να κόψουν - που να τους κοπεί το χέρι!- οι ανθέλληνες πασόκοι και οι ανθελληνότεροι Παπαδήμοι ήταν τα τιμημένα άρματά μας και ευτυχώς που ήρθε στα πράγματα η Δεξιά του Σαμαρά, για να αποκαταστήσει τη στρατιωτική τάξη. Όσο για το 1,3 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει η παρέλαση, είναι ψίχουλα μπροστά στην ανακούφιση που θα προσφέρει στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Τύφλα να 'χουνε όλα τα κοινωνικά ιατρεία και όλα τα κοινωνικά φαρμακεία της επικράτειας.

Αντελήφθη που λέτε ο Αβραμόπουλος ότι χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν μελαγχολήσει από τη σύλληψη του Μιχαλολιάκου και του Παππά και αποφάσισε να βγάλει τα τανκς στους δρόμους για να τους θυμίσει τις παλιές καλές εποχές. Όσο υπάρχουν τανκς, υπάρχει ελπίδα, συμπολίτες χρυσαυγίτες. Τις παλιές καλές εποχές θα τις θυμηθεί και ο έγκλειστος Μιχαλολιάκος, που ήταν γραμματέας στη νεολαία της χουντικής ΕΠΕΝ, διορισμένος από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, θα τις θυμηθεί όμως και ο διάδοχός του, επίσης διορισμένος από τον Παπαδόπουλο, Μάκης Βορίδης. Θα καθίσει ο Μάκης δίπλα στο τζάκι, θα πάρει ένα ποτήρι «Napoleon», θα το φέρει στα χείλη και θα ψιθυρίσει: «Νεανικές τρέλες...».

Δεν σκέφτεται μόνο τους δεξιούς ο Δημήτρης, σκέφτεται και τους αριστερούς και συγκεκριμένα τον πολιτικό κρατούμενο Άκη Τσοχατζόπουλο. Τον προκάτοχό του στο υπουργείο ΄Αμυνας, που την ώρα της παρέλασης θα κάθεται πλέριος περηφάνιας μπροστά στην τηλεόραση και θα λέει στους συγκρατούμενούς του: «Το βλέπεις ρε το Λέοπαρντ; Νεοκλασικό στην Αρεοπαγίτου. Το βλέπεις ρε το αντιαρματικό; Τρία διαμερίσματα στο Μονακό. Τους βλέπεις ρε τους πυραύλους; Τριάντα ράβδοι χρυσού στην Ελβετία. Τα βλέπεις ρε τα τυφέκια; Γάμος τρικούβερτος στο Four Seasons στο Παρίσι». Αχ, οι αναμνήσεις γίνανε βόλια, που λέει και το άσμα.

Το μήνυμα του κ. Αβραμόπουλου είναι urbi et orbi, δηλαδή και για την πόλη και για την οικουμένη. Είναι και για τους έξω το μήνυμα. Να τα βλέπουνε τα τανκς και τα κανόνια οι Τουρκαλάδες και να σταματήσουνε να στέλνουνε τα αεροπλάνα τους στον εναέριο χώρο μας. Να σταματήσουνε πρωτίστως να στέλνουνε τα σίριάλ τους στα κανάλια μας. Όχι άλλος Καρανταγί, όχι άλλη Σιλά, όχι άλλος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής. Να σταματήσει η επέλαση του σελιλόιντ, γιατί σε λίγο εκεί στο Mega οι διευθυντάδες θα κυκλοφορούν με φέσια μεγαλύτερα από εκείνα που έχει φορέσει το κανάλι τους στις τράπεζες και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)