to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:49 | 04.02.2023

Πολιτική

Δ. Βίτσας: «Θέλουμε να αναστήσουμε τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος»

«Η Ν.Δ προσπαθεί να συσπειρώσει όλες τις δεξιές και ακροδεξιές δυνάμεις στο δικό της "μαντρί"» επισήμανε ο βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο «ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ – taendimo.gr»


Τις εξελίξεις στο κρίσιμο ζήτημα των υποκλοπών, αλλά και την πολιτική επικαιρότητα ενόψει των επικείμενων εκλογών σχολίασε ο βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό ραδιόφωνο «Τα εν δήμω - taendimo.gr».

Διαβάστε σημεία της συνέντευξης:

«…Το κρίσιμο ζήτημα των υποκλοπών πλήττει τη δημοκρατία.  Μιλάμε για ένα μηχανισμό παρακολούθησης που αποσκοπούσε να γνωρίζει τα σχέδια και τις σκέψεις όλων αυτών των ατόμων που παρακολουθούσε και να προλαμβάνει, έστω και εκβιάζοντας, τις πρωτοβουλίες τους που αφορούσαν στη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Εμείς δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε μάχη για να αποκαλυφθεί η αλήθεια κι αυτός είναι ένας βασικός λόγος που πιέζουμε τον κ. Μητσοτάκη να προκηρύξει άμεσα εκλογές.

Στην περίπτωση του κ. Ράμμου επιδίωξή μας είναι να εμφανιστεί στην επιτροπή διαφάνειας της Βουλής. Πρόκειται  για ένα άνθρωπο που "λιθοβολήθηκε" από την Ν.Δ  για την  σταθερότητα του στην προάσπιση του Συντάγματος κι αυτή του η στάση έγινε προσπάθεια να αποδομηθεί με το αιτιολογικό ότι ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο γνωρίζουμε όλοι ότι δεν ισχύει. Έγινε δε και  γενικότερα προσπάθεια  από την πλευρά της κυβέρνησης να  πληγεί  η ακεραιότητα  συνολικά  κάποιων ανθρώπων, επαναφέροντας τη λογική του "μιάσματος" σε όσους έχουν  πολιτική σχέση με το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, σαν να είναι αυτό από μόνο του μεμπτό στοιχείο.

Σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη και τις παραφυάδες του καταθέσαμε κι εμείς μια τροπολογία, βάζοντας και δικλίδες ασφαλείας σχετικές με τον αντιρατσιστικό νόμο, θέλοντας να πετύχουμε μια πλατιά συμφωνία με όλα τα κόμματα, αλλά και να διασφαλίσουμε ταυτόχρονα ότι δεν θα πρέπει μέσα στη σχετική τροπολογία  να υπάρχουν σημεία που να αφήνουν υπόνοιες περί της θεωρίας των "δύο άκρων".

Η Ν.Δ προσπαθεί να  συσπειρώσει όλες τις δεξιές και ακροδεξιές δυνάμεις στο δικό της "μαντρί". Με αυτό το σκεπτικό έχουμε και την επανεμφάνιση Καρατζαφέρη, ο οποίος ακολουθεί τα δικά του πολιτικά "παιδιά" τα οποία βρίσκονται ήδη στη Ν.Δ.

Εμείς θέλουμε να αναστήσουμε τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος και έχουμε την πολιτική βούληση  για τη διαλεύκανση των οικονομικών εγκλημάτων που συντελέστηκαν την τελευταία περίοδο και την απόδοση ευθυνών όπου υπάρξουν.

Στα ελληνοτουρκικά έχουμε μια συνεχώς αυξανόμενη επιθετική ρητορική από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνει η αστική τάξη της  γειτονικής χώρας  να κυριαρχήσει στον ευρύτερο χώρο, ως υπερδύναμη. Η χώρα μας είναι θωρακισμένη στρατιωτικά, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε φροντίσει, κατά τη διάρκεια της θητείας της να βελτιώσει  το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να καταφύγει σε ένα κυνήγι εξοπλισμών.

Η κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων που ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μετά τις εκλογές, θα έχει  ένα πρόγραμμα  με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων στην κοινωνία, την ενίσχυση  του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και τη βελτίωση του εισοδήματος των εργαζομένων, με πρώτη προτεραιότητα την αύξηση του βασικού μισθού στα 880 ευρώ…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)