to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:06 | 09.09.2022

Κοινωνία

Μισογυνικές αθλιότητες από τον μητροπολίτη Κοζάνης - Δικαιολογεί τους βιαστές

Σ' ένα κήρυγμα γεμάτο μίσος για τις γυναίκες, ο Μητροπολίτης Κοζάνης και Σερβίων Παύλος δικαιολόγησε τους βιασμούς λόγω του... ντυσίματος των γυναικών.


Σε μισογυνικό παραλήρημα κατά των γυναικών που επιλέγουν να κάνουν έκτρωση αλλά και εναντίον όσων στηρίζουν το συγκεκριμένο δικαίωμα επιδόθηκε ο από τον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Πετρανά ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ο οποίος ανέφερε πως «διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών μέσα στη μήτρα της μάνας τους». Άλλωστε ο εν λόγω μητροπολίτης είναι γνωστός για τις ακραία συντηρητικές θέσεις του και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα με ακραίες δηλώσεις. 

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr αφού αναγνώστηκε η εγκύκλιος της Εκκλησίας κατά των αμβλώσεων, όπως είχε αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος, ο μητροπολίτης στο κήρυγμά του (που κράτησε σχεδόν μισή ώρα!) ουσιαστικά ανέφερε πως παλαιότερα δικαιολογούνταν «κοινωνικά» οι εκτρώσεις, γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας «παλιάνθρωπος» τις βίαζε, ενώ τώρα «κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις»!

Με τέτοιους συλλογισμούς ο μητροπολίτης Παύλος καταλήγει να «δικαιολογεί» τους σημερινούς βιαστές, καθώς προκαλούνται από το ντύσιμο των γυναικών, ενώ αντιθέτως δεν βλέπει κάποιον «κοινωνικό λόγο» αποδοχής των αμβλώσεων! 

«Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952… αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα» υποστήριξε ο Σερβίων και Κοζάνης, ενώ προσέθεσε πως «άρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί… και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγόνες σας…13 και 14 ετών».

Τέλος, ουσιαστικά εξομοίωσε τις εκτρώσεις με τους φόνους, τις κακοποιήσεις και τις ληστείες και διερωτήθηκε «εάν αυτός είναι πολιτισμός», ενώ ανέφερε πως «Η εκκλησία σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο».

Μετά τις ακραίες απόψεις του μητροπολίτη Δωδώνης, άλλος ένας ιεράρχης εκφράζει μισογυνικό λόγο και επιχειρεί από του άμβωνος να ασκήσει έλεγχο στα γυναικεία σώματα. επιτιθέμενος σε κατακτημένα εδώ και χρόνια δικαιώματά τους. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)