to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:08 | 09.06.2022

Οικονομία

Οικονομική εξόντωση αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ - Θα επιβληθεί για χρόνια χαράτσι στο μισθό τους

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο περικοπής μεγάλου ποσοστού του μηνιαίου μισθού τους για χρονικό διάστημα σχεδόν δέκα ετών βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ - 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ φέρνουν το θέμα στη Βουλή


Ο βουλευτής και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης, η βουλεύτρια και Αναπλ. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ολ. Τελιγιορίδου και 29 ακόμη βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν σχετική ερώτηση ώστε να βρεθεί η κυβέρνηση μπροστά στις ευθύνες της.

Όπως εξηγούν: 

Με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, οι πιέσεις στο οικογενειακό εισόδημα όλων των νοικοκυριών και των εργαζόμενων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, συνεχίζουν να εντείνονται δραματικά εδώ κι ένα χρόνο.

Μέσα σε αυτή τη δεινή κατάσταση που χειροτερεύει συνεχώς μετά και την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με μια επιπλέον σοβαρή  και μακροχρόνια μείωση των αποδοχών τους, αρχής γενομένης τον επόμενο μήνα.

Με την παρ. 5 του άρθρου 6 του Ν. 4711/2020 οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ από την 29η Ιουλίου 2022, πρέπει να ξεκινήσουν να επιστρέφουν το ποσό του επιδόματος των 176 Ευρώ (Ειδική παροχή του Άρθρου 14 του Νόμου 3016/2002) που έλαβαν, βάσει πρωτόδικης απόφασης του 2014.

Η  ρύθμιση αυτή, που πρακτικά σημαίνει περικοπή μεγάλου ποσοστού του μηνιαίου μισθού τους για χρονικό διάστημα σχεδόν δέκα ετών, πρέπει να επανεξεταστεί  και υπό το πρίσμα των σημερινών συνθηκών και το σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης που μπορεί να δημιουργεί στους εργαζόμενους του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)