to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 23.02.2021

Κοινωνία

Τα διδάγματα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας κατά την Ι. Μάνδρου

Έντονες αντιδράσεις, για άλλη μια φορά, για τις δηλώσεις της Ι. Μάνδρου σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη - «Βίωνε βαθιά μέσα του αυτά που η αρχαία ελληνική γραμματεία μας έχει δώσει», δήλωσε σήμερα το πρωί 23/2 στον «αέρα» του ΣΚΑΙ


Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Ιωάννα Μάνδρου, έχει απασχολήσει πολλές φορές την δημόσια σφαίρα για τις απόψεις της. Αυτή τη φορά, αναφερόμενη στον Δ. Λιγνάδη, δήλωσε ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου «βίωνε βαθιά μέσα του αυτά που η αρχαία ελληνική γραμματεία μας έχει δώσει. Είχε μπερδευτεί όλο αυτό στο μυαλό του». 

Υπενθυμίζεται ότι μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ηθικολογικού πανικού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, κάνοντας το θύμα θύτη, αφορά την ίδια, η οποία μία μέρα πριν  είχε χαρακτηριστικά αναφέρει: «Τα παιδιά αυτά που βρισκόντουσαν σε ένα σπίτι και ξενυχτάγανε και υφίσταντο αυτά που υφίσταντο μάνα και πατέρα δεν είχανε;».

Επί είκοσι ημέρες η κυβέρνηση των αρίστων μαζί με εφημερίδες, κανάλια και ιστοσελίδες δίνουν αγώνα προκειμένου να συγκαλύψουν το σκάνδαλο. 

Για την κ. Μάνδρου λοιπόν, ούτε – λίγο, ούτε πολύ, για όλα φταίει… η αρχαία ελληνική γραμματεία, που αποτέλεσε πρότυπο για τον Λιγνάδη, με αποτέλεσμα να «μπερδέψει το μυαλό του». Μάλιστα, θεωρεί απλή «δοκιμασία» τα όσα φριχτά καταγγέλλονται ότι έκανε σε ανήλικους και νεαρούς ενήλικες. 

Αν ίσχυαν όλα αυτά που ισχυρίζεται η κ. Μάνδρου, η διδασκαλία της αρχαίας γραμματείας ίσως θα έπρεπε να αφαιρεθεί από τα σχολεία, καθώς, μετά την κοινωνιολογία που μας κάνει αριστερούς, τα αρχαία μας κάνουν παιδεραστές.

Φυσικά, η δήλωση περί «αρχαιολατρείας» του Δ. Λιγνάδη, έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων, ενώ σε αυτές καταδεικνύεται προσπάθεια συγκάλυψης και δικαιολόγησης των παρενοχλήσεων του προαναφερθέντα. 

Το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)