to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 21.05.2019

Πολιτισμός

Κ. Στρατής: Στη ΝΔ συμφωνούν με τον αρχηγό τους για την ιδιωτικοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Απάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή στην Όλγα Κεφαλογιάννη


Στην ανακοίνωσή της τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη απάντησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση του Υπ. Πολιτισμού. Ειδικότερα, ο υφυπουργός έγραψε:

«Με αφορμή το "παρών" της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή για την εμβληματική νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Πολιτισμού, που διασφαλίζει για πάντα τη δημόσια κυριότητα και διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και των μουσείων, της απευθύναμε το απλό ερώτημα αν με τη στάση των βουλευτών της επιβεβαιώνονται οι δηλώσεις του αρχηγού της ότι βλέπει θετικά τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας αναλήθειες και υστερίες, στην ουσία απέφυγε να απαντήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δηλώσεις της δεν υπάρχει ούτε μία φορά η λέξη "διαχείριση".
Πέρα από το να σημειώσουμε έναν έκδηλο εκνευρισμό, δικαιούμαστε να συμπεράνουμε το αυτονόητο, ότι στη ΝΔ πράγματι συμφωνούν με τον αρχηγό τους για την εκχώρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Εξάλλου, με την υπογραφή της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου μεταβιβάστηκαν για εκποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα του Υπουργείου Πολιτισμού στην Πλάκα, αλλά και πωλήθηκαν δημόσια ακίνητα με δυσμενέστατους όρους, μεταξύ των οποίων και το ίδιο κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Υπουργείο Πολιτισμού.

"Ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού και φύλαξης μουσείων προαναγγέλει ο Μητσοτάκης"
https://www.real.gr/…/idiotika_synergeia_katharismou_kai_…/…

"Βλέπω θετικά τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση και των αρχαιολογικών χώρων".»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)