to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 17.12.2018

Κοινωνία

«Εναντίωση στο δημοκρατικό πολίτευμα» χαρακτηρίζει ο ΣΦΕΑ τις εθνικιστικές αναρτήσεις εν ενεργεία στρατιωτικών

Ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.) 1967-1974 εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα εντεινόμενα φαινόμενα φασιστικής προπαγάνδας στο διαδίκτυο από εν ενεργεία στρατιωτικούς, γεγονός που είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά από επώνυμες καταγγελίες πολιτών και στρατευμένων.


Στις αναρτήσεις τους οι εν λόγω εν ενεργεία στρατιωτικοί αμφισβητούν δημόσια τα σύνορα της χώρας, τάσσονται υπέρ εθνικιστικού χαρακτήρα κινητοποιήσεων ή και συμμετέχουν σ’ αυτές, επιτίθενται στην προϊσταμένη τους πολιτική εξουσία, απειλούν ακόμα και με κρεμάλες, εκτοξεύουν κατηγορίες περί «εσχάτης προδοσίας»
(!). Επιπλέον καλλιεργούν  τον σωβινισμό και το μίσος μεταξύ των λαών, δείχνουν έλλειψη σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο και το απαραβίαστο των συνόρων. Κάνουν την Ελλάδα να μοιάζει με κράτος που έχει επεκτατικές βλέψεις εις βάρος των γειτόνων του, τη στιγμή που η χώρα μας είναι αναγκαίο να ισορροπήσει μέσα σε ένα ταραγμένο διεθνές περιβάλλον, σεβόμενη τις αρχές της καλής γειτονίας και της αλληλεγγύης.

Οι εν λόγω στρατιωτικοί, μερικοί από τους οποίους είναι και πρόεδροι συνδικαλιστικών οργανώσεων των στρατιωτικών, δημοσιεύουν χάρτες της «Μεγάλης Ελλάδος» και στηρίζουν δημόσια κινητοποιήσεις στις οποίες  πρωτοστατεί η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, ενώ δημοσιεύουν εικόνες με κομμένα κεφάλια πολιτικών ή με κρεμάλα πάνω από το πρόσωπο του Πρωθυπουργού(!).

Ο στρατός δεν πρέπει να γίνει εκκολαπτήριο «των αυγών του φιδιού»

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του συλλόγου, «Ο ΣΦΕΑ 1967-1974 λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις παραπάνω  φασιστικής-χουντικής κοπής αναρτήσεις, ζητεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διατάξει - όπως οφείλει - έρευνα εις βάθος, δεδομένου ότι αυτές όχι μόνο συνιστούν παράβαση του Συντάγματος, του Στρατιωτικού Κανονισμού και του Ποινικού Κώδικα, αλλά και στρέφονται ευθέως κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όχι μόνο να μην δείξει την παραμικρή ανοχή, αλλά να είναι αμείλικτο απέναντι σε στρατιωτικούς που καταπατούν τον όρκο τους και προσβάλλουν τη μνήμη πολλών συναδέλφων τους που μάτωσαν πολεμώντας τη χούντα. Ο στρατός δεν πρέπει να γίνει εκκολαπτήριο «των αυγών του φιδιού», που σήκωσαν και πάλι κεφάλι στην Ευρώπη της λιτότητας και της ξενοφοβίας.

Ο Σύνδεσμός μας, ως φυσικός και θεσμικός φορέας της αντιδικτατορικής αντίστασης, καλεί τα δημοκρατικά κόμματα να πάρουν αποφασιστικά και δημόσια θέση απέναντι σε όσους απεργάζονται αντιδημοκρατικές εκτροπές, εκμεταλλευόμενοι μάλιστα τους συνδικαλιστικούς θεσμούς και το αξίωμά τους».  

tags: ΣΦΕΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)