to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 30.11.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ανδρ. Ξανθός: Hλεκτρονική πλατφόρμα για προτεραιοποίση περιστατικών - Σύντομα το ν/σ για τις προμήθειες

Ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας σεβόμενο τον πολίτη με παρεμβάσεις ηθικοποίησης είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει το υπουργείο Υγείας τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Έχουμε προσδιορίσει ότι η προκήρυξη θα γίνει μέσω του ΟΑΕΔ μέχρι αρχές Φεβρουαρίου θα μπορούν να προσληφθούν έχουμε χρόνια να δούμε τόσο μεγάλη είσοδο νοσηλευτικού προσωπικού στην υγεία, όπου θα δώσει ένα περιθώριο χρόνου μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Με τους 4000 εργαζομένους ενισχύουμε την ευστάθεια του συστήματος για το 2017. Η μάχη για την επιβίωση του συστήματος υγείας έχει κερδηθεί.


Αναφερόμενος στα γραφεία όπου γίνονται καταγγελίες ασθενών ο υπουργός επισήμανε πως  ήταν μια ρύθμιση που υπήρχε στο περσινό νόμο, «εμείς αναδιοργανώνουμε κάποια τμήματα εξυπηρέτησης των ασθενών και θέλουμε να δώσουμε το σήμα ότι ο πολίτης δεν είναι ανοχύρωτος στο σύστημα υγείας αυτά τα γραφεία δίνουν το σήμα ότι θέλουμε να ενισχύσουμε τα δικαιώματα του στα νοσοκομεία για παράδειγμα το πως θα μπορεί που πολίτης να κάνει καταγγελία για παράκαμψη της λίστας αναμονής».

Επιπλέον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως το «φακελάκι» είναι μια παθογένεια του συστήματος υγείας και είναι μη αποδέκτη δεν μπορεί κανείς να εκμεταλλεύεται την αγωνία ενός ανθρώπου και η απαίτηση να υπάρχει μια αίσθηση ασφάλειας δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσής θα πρέπει να δοθεί το σήμα ότι δεν θα παρέχεται ασυλία στους παραβάτες και σε όσους έχουν μια τέτοια αναξιόπιστη συμπεριφορά και πρόσθεσε πως τελευταία  είχαμε καταγγελίες που είχαν αποδειχτεί με τελεσίδικο τρόπο και οι γιατροί αυτοί έχουν απομακρυνθεί από τα νοσοκομεία.

Από την άλλη το κρίσιμο ζήτημα, είπε ο υπουργός είναι να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλίδες για να μην υπάρξουν τέτοια φαινόμενα. Παράλληλα ανακοίνωσε πως είναι στο στάδιο ολοκλήρωσης μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα γίνεται η προτεραιοποίση των περιστατικών. Τέλος ανέφερε πως ένα ακόμα πεδίο παρέμβασης του υπουργείο είναι εκείνο των προμηθειών με μια νομοθετική πρωτοβουλία που θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)