to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:05 | 22.07.2016

Διεθνή

Το ΔΝΤ εκφράζει την "εμπιστοσύνη" του στη γενική δευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ η οποία θα δικαστεί στη Γαλλία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να περιβάλλει με "την εμπιστοσύνη" του τη γενική διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα δικαστεί στη Γαλλία ως πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας για "αμέλεια" στην υπόθεση Κρεντί Λιονέ-Μπερνάρ Ταπί.


Το συμβούλιο διοίκησης του ΔΝΤ, που εκπροσωπεί 189 κράτη-μέλη, "εξακολουθεί να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της γενικής διευθύντριας να επιτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Σήμερα, το γαλλικό ακυρωτικό δικαστήριο επικύρωσε οριστικά την παραπομπή σε δίκη της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, η οποία θα πρέπει να εξηγήσει την απόφαση που έλαβε το 2007 να προσφύγει στη διαιτησία για την επίλυση μιας διαφοράς ανάμεσα στον Ταπί και στην τράπεζα Κρεντί Λιονέ όσον αφορά την πώληση της Adidas.

Με την απόφαση αυτή είχαν δοθεί, το 2008, 404 εκατομμύρια ευρώ στον Μπερνάρ Ταπί, απόφαση που ακυρώθηκε στη συνέχεια από τη δικαιοσύνη λόγω απάτης.

Το συμβούλιο διοίκησης έχει "ενημερωθεί" για αυτή την υπόθεση και "θα συνεχίσει" να ενημερώνεται, δήλωσε ο Ράις.

Σε μια συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο στις αρχές Ιουλίου, η γενική διευθύντρια είχε δηλώσει πως "είναι πλήρως επικεντρωμένη" στην αποστολή της στο ΔΝΤ αλλά είχε δηλώσει πως θα εκθέσει "πολύ σαφώς" τα επιχειρήματά της σε περίπτωση δίκης,

Η Λαγκάρντ, που βρίσκεται στην Κίνα για μία σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20), ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου τη δεύτερη πενταετή θητεία τη ως επικεφαλής του ΔΝΤ. Η Λαγκάρντ είχε διαδεχθεί το 2011 τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)