to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 12.11.2012

πηγή: https://left.gr/94

Οικονομία

Eurogroup… χωρίς αποφάσεις

Δήλωση στήριξης επιδιώκει η ελληνική πλευρά από το Eurogroup που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες.Παράλληλα, στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους για τα επόμενα 8 με 10 χρόνια.


Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο και ότι σύντομα η χώρα θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. «Θα πάρουμε τη δόση και σύντομα» , δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, από την πλευρά του, χθες ο γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεσήμανε ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι στο Eurogroup δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα, ενώ απέδωσε τη σημερινή κατάσταση σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της δόσης του δανείου, αλλά και την πίεση χρόνου που αντιμετωπίζει η Αθήνα σε σχέση με τις δανειακές υποχρεώσεις της στην καθυστέρηση ψήφισης και εφαρμογής των μέτρων, τα οποία έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί από την ελληνική κυβέρνηση ήδη από το τέλος Ιουνίου.
«Το ερώτημα για την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης θα πρέπει κανονικά να το απευθύνετε στους Έλληνες συναδέλφους μου και όχι στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Κανείς στην ευρωζώνη δεν έχει πρόβλημα να συμφωνήσει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης- όμως μόνο εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις. Και γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίσει η κυβέρνηση των Αθηνών».
Παράλληλα, σειρά επαφών έως την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Νοεμβρίου αναμένεται να έχει ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς.


Σημειώνεται πως χθες κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο κ. Σαμαράς έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η δόση του δανείου των 31,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευτεί εγκαίρως και σημείωσε ότι αγωνίζεται προσωπικά για να εκταμιευτούν περισσότερα χρήματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)