to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:09 | 25.01.2024

Πολιτική

Χυδαιοτήτων συνέχεια στην εξεταστική για τα Τέμπη: Σε μηχανοδηγό και σταθμάρχη τα ρίχνουν ΝΔ και Hellenic Train - Κλειστές κάμερες ζήτησε η ΝΔ

Σε τόνο συγκάλυψης φαίνεται να κινείται και σήμερα η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη. Στη σημερινή συνεδρίαση σειρά ερωτήσεων απευθύνονται προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο. Ο ίδιος «δείχνει» τον σταθμάρχη. Ενοχή του μηχανοδηγού και κλειστές κάμερες επιδιώκει η ΝΔ.


Σε τόνο συγκάλυψης φαίνεται να κινείται και σήμερα η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη. Στον απόηχο της χθεσινής συγκλονιστικής κατάθεσης της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας της 20χρονης Μάρθης, που καθήλωσε τους πάντες (εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ).

Σήμερα εξετάζεται από την επιτροπή ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Μαουρίσιο Καποτόρτο. Ο επικεφαλής φαίνεται στις απαντήσεις του, όπου αυτές δεν ήταν μονολεκτικές να κινείται σε γραμμή... Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων διατυπώσεων περί επάρκειας της εταιρείας, ακόμη και «επενδύσεων σε προσλήψεις», φαίνεται κι αυτός με τη σειρά του να βάζει ως στόχο τον σταθμάρχη, αποδίδοντάς του όλη την ευθύνη για την πολύνεκρη τραγωδία.

Ενοχή μηχανοδηγού και κλειστές κάμερες επιδιώκει η ΝΔ

Από κοντά και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με τον εισηγητή Λάζαρο Τσαβδαρίδη να ρίχνει ξανά νερό στον μύλο της προσπάθειας ενοχοποίησης του νεκρού μηχανοδηγού, ο οποίος ανήκε οργανικά στην εταιρία και όχι τον ΟΣΕ. Ο Λ. Ταβλαρίδης επιχείρησε για άλλη μια φορά να πείσει πως η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιηθεί off camera. Το αίτημα απορρίφθηκε απο σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Παρακολουθούμε ζωντανά τη συνεδρίαση διαδικτυακά, από το κανάλι της Βουλής:

Συγκλονιστική συνεδρίαση, ντροπιαστική επιχείρηση συγκάλυψης

Υπενθυμίζεται πως παρά την κατάθεση - γροθιά της Μ. Καρυστιανού, αλλά και το αντίστοιχο αίτημα στο εξώδικο της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού, η ΝΔ επιμένει να μην καλεί σειρά κομβικών μαρτύρων στην Εξεταστική. Μεταξύ αυτών, εκτός από τους συγγενείς θυμάτων, βρίσκεται και ο τέως πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, ο οποίος προειδοποιούσε για τους κινδύνους την μαρτυρία του οποίου έχει ζητήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση. Μάλιστα ο Κώστας Γενιδούνιας, έχει στείλει επιστολή και ζητά την κληθεί για να καταθέσει.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό επίσης πως ούτε ένας βουλευτής της Ν.Δ. δεν τόλμησε να απευθύνει ερώτηση προς τη μάρτυρα, ενώ σφοδρή κριτική έχει δεχθεί η διαφαινόμενη τακτική της κυβέρνησης να προσπαθήσει να ενοχοποιήσει τον νεκρό μηχανοδηγό, ζητώντας να εξεταστεί ο φάκελος υγείας του.

Στη σημερινή συνεδρίαση σειρά ερωτήσεων απευθύνονται προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο.

«Με εντολή πρωθυπουργού η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών»

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση, σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Σαρακιώτης, Διονύσης Καλαματιανός, Γιώργος Παπαηλιού και Αλέξανδρος Αυλωνίτης, οι οποίοι επιμένουν πως «με εντολή πρωθυπουργού η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών».

Όπως επισημαίνουν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία: «Με την κατάθεση της Προέδρου του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων κας Καρυστιανού στην Εξεταστική Επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών καθίσταται πλέον ολοφάνερη η κυβερνητική μεθόδευση συγκάλυψης των βαρύτατων ευθυνών της Ν.Δ.. Η απόκρυψη, μέσω μπαζώματος, στοιχείων για την αναζήτηση των αιτίων της τραγωδίας, ο κρυπτόμενος κ. Καραμανλής και η άρνηση της Ν.Δ. να κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή όσοι μάρτυρες δεν θεωρούνται από τα στελέχη της “βολικοί” συνιστούν διαδοχικά επεισόδια της προσπάθειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας να υποβαθμιστεί η εν λόγω Επιτροπή σε έναν διεκπεραιωτικό ρόλο. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων μέχρι να λάμψει η αλήθεια και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».

Οι εικόνες που δίνουν στη δημοσιότητα συγγενείς και πολίτες προκαλούν συγκίνηση, ενώ διάχυτη παραμένει η αίσθηση έλλειψης εμπιστοσύνης για τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στη Βουλή, όπως και οι χαμηλές προσδοκίες για τα απτά αποτελέσματά της.


Εικόνα από το κοιμητήριο στο οποίο ετάφη ο 24χρονος Βάιος, με το σύνθημα που βρίσκεται χαραγμένο εκεί να ζητά δικαιοσύνη.


Η εικόνα από τα κοιμητήρια Αναστάσεως και Κυρίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)