to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 05.04.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ζητήματα στεγαστικής πολιτικής, κτήμα Δρακόπουλου και Αγ. Παύλος, στην ατζέντα του Γ. Σακελλαρίδη

Συνάντηση με τον ειδικό σε ζητήματα αγοράς κατοικιών και δημόσιων πολιτικών, Javier Burón Cuadrado και περιοδεία του Γ. Σακελλαρίδη στο κτήμα Δρακόπουλου και στη γειτονιά του Αγίου Παύλου


Με τον ειδικό σε ζητήματα αγοράς κατοικιών και δημόσιων πολιτικών, Javier Burón Cuadrado, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα για να συμμετάσχει στο επιστημονικό σεμινάριο του ΕΜΠ, συναντήθηκε σήμερα  ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προκειμένου να συζητήσουν για ζητήματα που αφορούν το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στους τομείς της πρόσβασης στην κατοικία, στη στεγαστική πολιτική, στην επανάχρηση του οικιστικού αποθέματος και σε συλλογικές και συνεταιριστικές μορφές διαχείρισης.

Μετά τη συνάντηση, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι «παρά τις πολύ διαφορετικές αρμοδιότητες που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και την Ισπανία, η συζήτηση με τον κ. Javier Burón μας έδωσε πολλές ιδέες για το πώς ο δήμος μπορεί να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην κατοικία και να αναλάβει πιο ουσιαστικό ρόλο στην παροχή αξιοπρεπούς στέγης για όλους. Μας έδειξε επίσης πως οι αριστερές δυνάμεις στους δήμους πανευρωπαϊκά έχουν μεγάλη εμπειρία εφαρμογής ριζοσπαστικών και αποτελεσματικών πολιτικών προς όφελος της κοινωνίας και στον αντίποδα των κυρίαρχων σήμερα επιλογών».

Σημειώνεται ότι ο Javier Burón Cuadrado  ήταν αναπληρωτής υπουργός κατοικίας της Αυτόνομης κυβέρνησης της χώρας των Βάσκων  την περίοδο 2003 – 2009, εκ μέρους της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας, ενώ σήμερα είναι συνεργάτης της εταιρίας Urbania ZH Gestión που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες κατάρτισης σε φορείς της δημόσιας διοίκησης, ώστε να βελτιώσουν την λειτουργία τους, και προωθεί την συνεργασία δημόσιων φορέων και ιδιωτικών μη-κερδοσκοπικών φορέων στον τομέα της κατοικίας. Παράλληλα, συνεργάζεται με ακαδημαϊκά ινστιτούτα και με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Στο μεταξύ, στο κτήμα Δρακόπουλου , στα Πατήσια και στη γειτονιά του Αγ. Παύλου βρέθηκε σήμερα ο Γ. Σακελλαρίδης, προκειμένου να συνομιλήσει με τους κατοίκους των περιοχών αυτών και να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους.


«Το κτήμα Δρακόπουλου αποτελεί ένα σημείο αντίστασης και αγώνα των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην τσιμεντοποίηση ενός από τους τελευταίους χώρους πρασίνου στην πόλη μας. Από το 2009 μέχρι σήμερα, με εργασία των κατοίκων, το κτήμα αυτό έχει μετατραπεί σε ένα πάρκο υψηλού πρασίνου, με παιδική χαρά και χώρο για πολιτιστικές δραστηριότητες. Δυστυχώς, η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Καμίνη έχει εγκαταλείψει το κτήμα στη μοίρα του. Δεν έχει στηρίξει ούτε καν νομικά τους δικαστικούς αγώνες των κατοίκων. Από τη δική μας πλευρά, ως δημοτική αρχή, θα φροντίσουμε να αποδοθεί το κτήμα Δρακοπούλου στο Δήμο της Αθήνας και στους δημότες της περιοχής και να αποκατασταθούν οι ζημιές στα καμένα κτίρια», ανέφερε ο υποψήφιος της «Ανοιχτής Πόλης» στη διάρκεια της επίσκεψής του στο κτήμα Δρακόπολου.


Νωρίτερα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης βρέθηκε στην γειτονιά του Αγίου Παύλου, όπου συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες για τα σοβαρά προβλήματα εγκατάλειψης και υποβάθμισης που αντιμετωπίζει η περιοχή. Από την πλευρά του, ο Γ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η ιστορική γειτονιά του Αγίου Παύλου πρέπει να αποκτήσει ζωή, οικονομική δραστηριότητα και ασφάλεια μέσα από αναπλάσεις, ηλεκτροφωτισμό και ανάδειξη των ιστορικών σημείων και κτιρίων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)