to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:04 | 23.12.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Δίνουν διαπιστευτήρια εισαγγελικής καθαρότητας στους βουλευτές που αλλάζουν τη ψήφο τους»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλά στο Κόκκινο για την προεδρική εκλογή, το κλείσιμο της υπόθεσης Χαϊκάλη και την επίθεση στο δημοτικό συμβούλιο Ν. Φιλαδέλφειας.


 


«Θετική ψήφος στον Σταύρο Δήμα σημαίνει λευκή επιταγή στη κυβέρνηση Σαμαρά να συνεχίσει να εξουθενώνει την ελληνική κοινωνία» δήλωσε στο Κόκκινο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για τη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον θεσμό του ΠτΔ που μετά τις Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου τώρα εντάσσει δεκάδες άσχετες τροπολογίες σε νομοσχέδιο για την άνοια.  «Αυτό είναι περιφρόνηση της δημοκρατικής λειτουργίας απο μια κυβέρνηση που είναι η ώρα να φεύγει» δήλωσε. 

Αναφορικά με το κλείσιμο της υπόθεσης Χαϊκάλη έκανε λόγο για «κηλίδα» καθώς επιδιώκεται να δοθούν «εισαγγελικά διαπιστευτήρια καθαρότητας στους βουλευτές που ψηφίζουν αντίθετα απο ότι ψήφιζαν τα τελευταία δύο χρόνια».

Γιατί ο εισαγγελέας δεν προχωρά στο αυτονόητο βήμα άρσης του τηλεφωνικού  απορρήτου στο πρόσωπο που εμπλέκεται σε υπόθεση δωροδοκίας βουλευτή διερωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την επίθεση χουλιγκάνς στο δημοτικό συμβούλιο Ν. Φιλαδέλφειας δήλωσε πως με «πρακτικές τραμπουκισμών, βιαιοπραγιών και βανδαλισμών επιχειρείται η παρεμπόδιση της δημοκρατικής λειτουργίας της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου Νεάς Φιλαδέλφειας. Δεν μπορούν κάποιοι προφασιζόμενοι πως θέλουν άλλη συζήτηση τελικά να παρεμποδίζουν να συζητηθούν τα μείζονα θέματα που αφορούν τη προστασία του άλσος και τη προοπτική κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ με σεβασμό στο Σύνταγμα και το Περιβάλλον». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)