to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:03 | 14.02.2014

πηγή: in.gr

Διεθνή

Υποψήφιος της γαλλικής Ακροδεξιάς αποκλείστηκε λόγω νεοναζιστικού τατουάζ

Ένας υποψήφιος του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο που επρόκειτο να λάβει μέρος στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου αποκλείσθηκε μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που τον δείχνουν να φέρει ένα νεοναζιστικό τατουάζ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του τοπικού ψηφοδελτίου.


«Μετά τη θεμιτή αναστάτωση που προκλήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος από το τατουάζ ενός συμπαθούντος του Εθνικού Μετώπου στο Σατορού (κεντρική Γαλλία), αποφασίσθηκε πως ο Μπαστιάν Ντιροσέ δεν θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του Συναγερμού Μπλε Μαρίν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ματιέ Κολομπιέ.

Ο 25χρονος Ντιροσέ εικονίζεται στην επίμαχη φωτογραφία να φέρει στο αριστερό μπράτσο ένα τατουάζ που αναπαριστά το έμβλημα της Μεραρχίας Καρλομάγνος των Βάφεν-SS, που αποτελούνταν από γάλλους εθελοντές.

Ο Κολομπιέ είχε δηλώσει αρχικά ότι δεν αποσύρει την εμπιστοσύνη του και διατηρεί τον υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο.

Η απόφαση του Εθνικού Μετώπου να απομακρύνει τελικά τον Ντιροσέ φαίνεται ότι εντάσσεται στη στρατηγική αποδαιμονοποίησης του κόμματος που ακολουθείται εδώ και μερικά χρόνια από την πρόεδρό του, Μαρίν Λεπέν.

Ο Μπαστιάν Ντιροσέ διαβεβαιώνει στο σημερινό φύλλο της περιφερειακής εφημερίδας La Nouvelle Republique πως το τατουάζ αυτό αποτελεί ένα «λάθος της νιότης». «Έχω κλείσει ραντεβού στις 4 Μαρτίου για να αφαιρέσω αυτό το τατουάζ. Ήμουν 19 χρόνων όταν το έκανα» δηλώνει.

Οι φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν από τον ιντερνετικό ιστότοπο της οργάνωσης Αντιφασιστική αντίδραση του Εντρ (RAFI), η οποία καταγγέλλει τις ρατσιστικές απόψεις του υποψηφίου, ο οποίος έχει καλέσει σε δολοφονίες μουσουλμάνων ή ξένων.

«Δεν πρέπει να τα παίρνει κανείς όλα κατά γράμμα» δήλωσε ο ακροδεξιός υποψήφιος.

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των Γάλλων (34%) υποστηρίζουν πως συντάσσονται με τις ιδέες του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα σε πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)