to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:34 | 12.07.2021

Κοινωνία

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σε αναστολή όσοι εργαζόμενοι αρνηθούν - Μόνο για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι εστίασης

Με τηλεοπτικό μήνυμα ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ποιοι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν - Η αρχή θα γίνει με τους εργαζομένους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ενώ ακολουθούν υγειονομικοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Παράλληλα, η κυβέρνηση παίρνει πίσω τα σχέδια για αμιγείς και μικτούς χώρους στην εστίαση - Μόνο για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Για να μην παραδεχτεί την αποτυχία, αναδιατυπώνει με λαθροχειρίες τον στόχο του εμβολιασμού


Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο Κ. Μητσοτάκης, καθώς τόνισε με διχαστικό ύφος πως «η χώρα δεν θα ξανακλείσει για την στάση ορισμένων». Μέσα από το σημερινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε επί της ουσίας για άλλη μια φορά την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, μιας και ένα μέρος των πολιτών δεν έχει πειστεί να εμβολιαστεί. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα στελέχη της κυβέρνησης υπόσχονται εκστρατείες ενημέρωσης για τον εμβολιασμό! 

Πρώτοι που θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά είναι οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ανακοίνωσε σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης με τηλεοπτικό μήνυμά του. Ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του μήνυμα ανέφερε ότι όσοι δεν δεχτούν, τότε θα μπουν σε αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου.

Στην συνέχεια, από την 1η Σεπτεμβρίου υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα. 

«Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και ζητώ από όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τις ένοπλες δυνάμει, ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, αλλά θα λαμβάνεται ειδική πρόνοια. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης, στο εξής μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι.

Προκειμένου να «καλύψει» τους ελλιπείς χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα της πανδημίας, έκανε λόγο για εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ οι πρόσφατες «προβλέψεις» του υπόσχονταν την επίτευξη αυτού του στόχου μέχρι το τέλος Ιουνίου. 

Τι θα ισχύει για την εστίαση

Τα ίδια της τα σχέδια ακύρωσε η κυβέρνηση για αμιγείς και μικτούς χώρους στην εστίαση. Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν μόνο για τους εμβολιασμένους από τις 16 Ιουλίου.  Πετάει ξανά το μπαλάκι της ευθύνης στους καταστηματάρχες και επιμένει στα διχαστικά προνόμια των εμβολιασμένων, έχοντας πετύχει τον εμβολιασμό μόνο του 45% των πολιτών. 

«Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, με εφαρμογή θα ελέγχεται αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. 

«Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο» συμπλήρωσε ο Κ. Μητσοτάκης, 

Τέλος, για όλο αυτό το διάστημα η ψυχαγωγία, είτε αφορά κλειστούς χώρους μόνο με εμβολιασμένους, είτε ανοιχτούς με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Για πολλοστή φορά αμετανόητος, διχαστικός και αναξιόπιστος ο κ. Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε για πολλοστή φορά αμετανόητος, διχαστικός, αναξιόπιστος και εκτός τόπου και χρόνου να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του για τη διαχείριση της πανδημίας.

Για να μην παραδεχθεί πως απέτυχε στο στόχο για 70% ανοσία ως τον Ιούνιο, απλά τον αναδιατυπώνει με λαθροχειρίες, μιλώντας για εμβολιασμό του 70% ως το τέλος του καλοκαιριού, λες και έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

Πέρα από τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο οποίος αποτελεί μονόδρομο για την προστασία των ασθενών, ανακοίνωσε πως οι κλειστοί χώροι στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο για τους εμβολιασμένους, πετώντας πάλι το μπαλάκι της αποτυχίας του στους καταστηματάρχες. Επιμένει στα διχαστικά προνόμια των εμβολιασμένων, όταν έχει εμβολιαστεί μόνο το 45% των πολιτών σε μεγάλο βαθμό με δική του υπαιτιότητα.

Διότι ο κ. Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά και ότι έχει αποτύχει και ότι έχει χάσει την αξιοπιστία του και ότι δεν μπορεί να πείσει κανέναν, γιατί πλέον δεν τον ακούνε οι πολίτες. Προσπαθεί απλά να επιπλεύσει σπέρνοντας το διχασμό.​

Παρακολουθήστε τις ανακοινώσεις που έκανε ο Κ. Μητσοτάκης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)