to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:10 | 12.11.2019

Κοινωνία

Υποδοχή προσφύγων στον Πειραιά από τον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Νωρίς το πρωί έφτασε στον Πειραιά το πλοίο Διαγόρας που μεταφέρει πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Το Τμήμα Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά ήταν εκεί να τους υποδεχθούν και να τους καλωσορίσουν.


Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το «Διαγόρας» μεταφέροντας 367 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας. Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο λιμάνι για να τους υποδεχθεί και να στείλει το μήνυμα ότι «η δική μας Ελλάδα, που το 2015 από το λιμάνι του Πειραιά έστειλε στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, αντιστέκεται και σήμερα στη μισαλλοδοξία και το ρατσιστικό ζόφο».

Στις 10.50 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos» μεταφέροντας 20 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κω.

«Χτες [Δευτέρα] το βράδυ από τον Πειραιά στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης υποδεχόμενοι πρόσφυγες από την Σάμο. Ήταν η αρχή. Θα είμαστε και το πρωί της Τρίτης στις 06.45 στο λιμάνι στην πύλη Ε2 για να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες που έρχονται από την Λέσβο» αναφερόταν σε κοινό κάλεσμα του τμήματος Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά.

Παράλληλα σημειώνεται ότι «θα είμαστε εκεί για να στείλουμε το μήνυμα ότι η δική μας Ελλάδα, που το 2015 από το λιμάνι του Πειραιά έστειλε στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, αντιστέκεται και σήμερα στη μισαλλοδοξία και το ρατσιστικό ζόφο και θα υποδεχθεί με ανοιχτή αγκαλιά, σε κάθε γωνιά της, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους κολασμένους τούτης της γης. Ανθρώπους όπου ο πόλεμος, η φτώχεια, η εξαθλίωση και ο θάνατος τους ανάγκασαν να ξεριζωθούν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)