to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Υπερδιπλάσιοι οι νεκροί από γρίπη σε μία εβδομάδα, λόγω έλλειψης εμβολιασμών και περικοπών κονδυλίων

Σύμφωνα με το Κινέζικο Πρακτορείο Xinhua, ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη υπερδιπλασιάστηκε σε μια εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα φθάνοντας τους 43 θανάτους αυτό το χειμώνα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.


Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Xinhua από την Αθήνα αυτό οφείλεται στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού από φτώχεια και στις ανεπαρκείς εκστρατείες του τρέχοντος έτους για να ευαισθητοποιηθεί το κοινό, καθώς το υπουργείο έκοψε κονδύλια.

Η ανταπόκριση κάνει ειδική μνεία και στο κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, αναφέροντας τις ενστάσεις των ιατρών ότι οι αλλαγές θα επιδεινώσουν περαιτέρω την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ανθρώπους. 

Διαβάστε ολόκληρη την ανταπόκριση του Πρακτορείου.

Οι θάνατοι από τη γρίπη διπλασιάστηκαν  μέσα σε μια εβδομάδα στην Ελλάδα

Φεβρουάριος 19,2014 

ΑΘΗΝΑ, 18 Φεβ (Xinhua) - Ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη υπερδιπλασιάστηκε σε μια εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα φθάνοντας τους 43 θανάτους αυτό το χειμώνα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά. 

Οι ασθενείς είχαν μολυνθεί με διάφορους τύπους του ιού της γρίπης -  ιδιαίτερα του H1N1 - και πέθαναν από επιπλοκές, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Επιπλέον άλλοι 60 ασθενείς νοσηλεύονται. 

Πριν από μία εβδομάδα, το κέντρο είχε καταγράψει 18 θανάτους και οι ειδικοί συνέστησαν τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις πλέον ευάλωτες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.

Η πλειονότητα των θυμάτων της γρίπης δεν είχαν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τα στοιχεία. Μόνο το ένα τρίτο των Ελλήνων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έχουν εμβολιαστεί το τρέχον έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. 

Οι επιστήμονες απέδωσαν την ανησυχητική έξαρση των θυμάτων της γρίπης στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και στις ανεπαρκείς εκστρατείες του τρέχοντος έτους για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού, λόγω της έλλειψης κονδυλίων. 

«Η επένδυση κεφαλαίων σε εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού και πρόληψης είναι θεμελιώδους σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας», δήλωσε η επικεφαλής του κέντρου, Τζένη Κουρέα Κρεμαστινού την Τρίτη, ενώ οι  Έλληνες γιατροί που εργάζονται σε κρατικά νοσοκομεία διαμαρτύρονται κατά των μεταρρυθμίσεων – περικοπών στον τομέα. 

Σύμφωνα με ένα νέο νόμο για την υγεία που τίθεται σε ισχύ αυτή την εβδομάδα, οι κλινικές υγείας που διευθύνονται από την εθνική οργάνωση της υγειονομικής περίθαλψης ΕΟΠΥΥ θα κλείσουν για ένα μήνα για την αναμόρφωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Οι ασθενείς θα πρέπει να περιθάλπτονται σε άλλα κρατικά νοσοκομεία, ενώ περίπου 8.500 γιατροί και οι νοσηλευτές θα πρέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, που οδηγεί σε μεταθέσεις σε άλλες θέσεις ή σταδιακές απολύσεις. 

Οι γιατροί διαμαρτύρονται από το φθινόπωρο ότι οι αλλαγές θα επιδεινώσουν περαιτέρω την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. 

Η κυβέρνηση, η οποία προωθεί την επώδυνη μεταρρύθμιση , υποστηρίζει ότι  είναι ο μόνος τρόπος για την επίλυση  του χρέους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)