to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:39 | 07.07.2017

Πολιτισμός

Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση για τους εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου - Τι αναφέρει το σωματείο

Μετά και την υπογραφή, την Πέμπτη 6/7, της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τη διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου, οι εργαζόμενοι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους και ζητούν τον καταλογισμό ευθυνών για την υπόθεση της κλοπής καλωδίων στο ‘’Σχολείον’’


Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου:

«Σήμερα, Παρασκευή 7/7/2017, μετά και τη χθεσινή υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τη διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου, ολοκληρώθηκε το πλαίσιο συμφωνίας, στο οποίο είχαμε καταλήξει, με τη συμβολή του γραφείου της κ. Υπουργού Πολιτισμού και τη διαμεσολάβηση του κ. Βαγγέλη Χατζησίμου.

Αυτό το πλαίσιο συμφωνίας συνίσταται στα εξής:

·         Αναγνώριση του ατυχούς συμβάντος, που έλαβε χώρα για καθαρά προσωπικούς λόγους, από τους εμπλεκόμενους τέσσερις εργαζόμενους. Το ΣΕΕΘ σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόταν να συγκαλυφθεί οποιοδήποτε συμβάν άσκησης ή απειλής βίας, εάν αυτό είχε πράγματι συμβεί.

·         Διακοπή σύμβασης για 1 μήνα για τους 3 εργάτες και ανάλογη ποινή για τον επιστάτη, ο οποίος φέρεται ως θύμα στο περιστατικό.

·         Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

·         Αναστολή κινητοποιήσεων και προσφυγών για το συγκεκριμένο θέμα στο Υπουργείο Εργασίας και επαναφορά της εργασιακής ειρήνης.

Από πλευράς μας, τηρώντας πλήρως το πλαίσιο συμφωνίας, προβήκαμε στις παρακάτω ενέργειες:

Μετά τη συνάντηση, το απόγευμα της Τρίτης 20/6/2017, αναστείλαμε αμέσως τις κινητοποιήσεις και ζητήσαμε να αναβληθεί επ’ αόριστον η διαδικασία στο Υπουργείο Εργασίας.

Είναι σαφές ότι το ατυχές συμβάν, μεταξύ των τεσσάρων συναδέλφων, για καθαρά δικούς τους λόγους, δεν έχει ουδεμία σχέση με τη σοβαρή κλοπή καλωδίων στο ‘’Σχολείον-Ειρήνης Παπά’’.  

Εν αναμονή της ανανέωσης των συμβάσεων των 3 εργατών και με την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επισφραγίζουμε την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων.

Αναφορικά με την υπόθεση της κλοπής καλωδίων στο ‘’Σχολείον’’:

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και τον καταλογισμό ευθυνών.

Σύντομα το Σωματείο μας θα παρέμβει, στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας, θέτοντας υπόψη των αρμοδίων εισαγγελικών και δικαστικών αρχών τα στοιχεία που έχουν υποπέσει στην αντίληψή του, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ολοκλήρωση των ερευνών και απόδοση ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)