to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:40 | 07.03.2018

Πολιτισμός

Υπ. Πολιτισμού: «Προοπτική θετικής έκβασης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΥΠΠΟ»

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου και ο υφυπουργός Κώστας Στρατής, ενημέρωσαν τον Σύλλογο Γονέων του βρεφονηπιακού σταθμού του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και τους υπαλλήλους του Υπουργείου σχετικά με τα ζητήματα που έχουν ανακύψει


Η ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού

Σήμερα, Τρίτη 7 Μαρτίου 2018, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία  Κονιόρδου, και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής, ενημέρωσαν στο Αμφιθέατρο του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τον Σύλλογο Γονέων του βρεφονηπιακού σταθμού του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τα ζητήματα που έχουν ανακύψει.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο Υπουργού με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, με την παρουσία επιτροπής εργαζομένων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων.

Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου τέθηκε το παρακάτω πλαίσιο:

1.   Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα παρουσιαστεί σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα αντιμετωπίζει συνολικά τα ζητήματα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και του Βρεφονηπιακού Σταθμού με βάση τους εξής άξονες, που βρήκαν σύμφωνη την Ομοσπονδία.

  • Ένταξη του βρεφονηπιακού σταθμού στην υπηρεσιακή δομή του Υπουργείου, όπως προβλέπεται στον Οργανισμό που πρόσφατα τέθηκε σε ισχύ.
  •  Διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας.
  • Νέο πλαίσιο λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, σύμφωνα με ανάλογα παραδείγματα άλλων Υπουργείων.

Ταυτόχρονα, προκειμένου να υλοποιηθούν τα παραπάνω, ζητήθηκε να εκτονωθούν οι εντάσεις και να λήξει άμεσα η κατάληψη των γραφείων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας από την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διευθύντρια του Ταμείου να μπορέσουν να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

2.    Η θέση της πολιτικής ηγεσίας για το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει δημόσιος φορέας του ΥΠΠΟ, αιμοδότης της αρχαιολογικής υπηρεσίας, με δυνατότητα στήριξης και του σύγχρονου πολιτισμού. Μετά την ενημέρωση που θα γίνει στον Υφυπουργό και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα παρουσιαστεί σχέδιο νόμου για τον νέο Οργανισμό, που θα γίνει αντικείμενο διαβούλευσης, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η ψήφισή του.

3.     Για το θέμα της προκήρυξης 200 μόνιμων θέσεων αρχαιοφυλάκων, που επίσης τέθηκε στη συνάντηση, τονίστηκε ότι αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

4.   Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή ενημερώθηκε ότι το θέμα των ένδικων μέσων βρίσκεται στην τελική φάση επίλυσής του.

5.     Όσον αφορά εργασιακά ζητήματα του παρελθόντος αναζητάτε η βέλτιστη λύση.

Μετά τη λήξη της συνάντησης οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναχώρησαν, προκειμένου να συνεδριάσουν ώστε, μέσα στην ημέρα, να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)