to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:22 | 28.02.2017

Κοινωνία

Υπ. Παιδείας για τη δίκη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου: Είμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση της έκφρασης γνώμης στην εκπαιδευτική κοινότητα

Δίπλα στην εκπαιδευτικό Ελισάβετ Παπαδοπούλου στέκεται το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του


Σχετικά με τη δίκη της εκπαιδευτικού Ελισσάβετ Παπαδοπούλου το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει τα εξής:

  1. Για μια ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. τονίζει την αντίθεσή της στην ποινικοποίηση της έκφρασης γνώμης στην εκπαιδευτική κοινότητα.
  2. Η ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. εκφράζει την εμπιστοσύνη της στη δικαιοσύνη και ταυτόχρονα υπογραμμίζει την ανάγκη η αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών, υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών ζητημάτων να πραγματοποιείται σε κλίμα συναίνεσης και ελεύθερου και ειλικρινούς διαλόγου.

Τιμωρήθηκε επειδή αποκάλυψε αυθαιρεσίες της διοίκησης

Η δασκάλα Παπαδοπούλου τιμωρήθηκε το 2014, επί κυβερνήσεως Σαμαρά,  μετά από καταδικαστική απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το οποίο στηρίχτηκε στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων που ίσχυε. Ειδικότερα τιμωρήθηκε με πρόστιμο στέρησης 6 μηνιαίων αποδοχών για «ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας» και τέθηκε και σε αναδρομική αργία.

Το πραγματικό «αδίκημά» της, όμως, ήταν ότι υπερασπίστηκε  τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων της, αποκάλυψε αυθαιρεσίες και παραβιάσεις της νομοθεσίας από την τότε διοίκηση, καθώς και τη ζοφερή πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ.). Στόχος του τότε Υπουργείου ήταν ο παραδειγματισμός των εκπαιδευτικών της περιοχής, αλλά και συνολικά ώστε να μη «σηκώνουν κεφάλι» κάτω από το φόβο των στημένων κατηγορητηρίων όπου η «αδέκαστη» δικαιοσύνη θα αποδέχεται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)