to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 30.07.2020

Κοινωνία

Υγειονομικός κίνδυνος η μείωση των δρομολογίων στα Μέσα Μεταφοράς

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για τη μείωση των δρομολογίων, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του θερινού προγράμματος, ενώ την ίδια στιγμή τα κρούσματα του ιού αυξάνονται επικίνδυνα στην Αττική


Σφοδρές αντιδράσεις στο επιβατικό κοινό (και στα social media) προκαλεί η μείωση των δρομολογίων του Μετρό, την ώρα που στην Αττική παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων

Τα προβλήματα παραδέχθηκε σε συνέντευξή του και ο υπoυργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι οι συγκοινωνιακοί φορείς κάνουν το καλύτερο δυνατόν. «Ό,τι και να κάνουμε, όμως, στα ΜΜΜ θα υπάρχει και συγχρωτισμός, θα υπάρχουν και περιπτώσεις που θα στριμωχτεί ο κόσμος. Σε όλες τις χώρες συμβαίνει αυτό. Γι’ αυτό λέμε: Στα ΜΜΜ φοράμε όλοι μάσκα», δήλωσε κυνικά ο κ. Καραμανλής.

Στα μέσα σταθερής τροχιάς, τα θερινά δρομολόγια βρίσκονται σε ισχύ από τις 13 Ιουλίου. Στη γραμμή 1 του Μετρό (ηλεκτρικός), τα δρομολόγια έως το τέλος του Αυγούστου θα πραγματοποιούνται με συχνότητες ανά 10 με 11 λεπτά και 12 με 13 τα Σαββατοκύριακα, δηλαδή στα ίδια χρονικά επίπεδα σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019. Αντίθετα, στις γραμμές 2 και 3 η εικόνα είναι αποκαρδιωτική: Ως τις 7 Αυγούστου τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 7′-10′ , από 5 πέρυσι στις ώρες αιχμής. Από εκεί και πέρα, και έως τις 23 Αυγούστου, θα πραγματοποιούνται τα μισά δρομολόγια συγκριτικά με το 2019, καθώς η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 10′ όλες τις ώρες της ημέρας όταν πέρυσι γίνονται ανά 5′.

Για τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ ισχύει το «Ειδικό Πρόγραμμα Δρομολογίων» ενώ από την περασμένη Δευτέρα 27 Ιουλίου βρίσκεται σε ισχύ το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων. Φέτος τα δρομολόγια είχαν ήδη μειωθεί από την άνοιξη λόγω των μέτρων που έφερε η πανδημία του κορoνοϊού, συνεπώς τα θερινά δρομολόγια έφεραν πιο αραιές συχνότητες σε σχέση με το 2019, γεγονός που προκαλεί διαμαρτυρίες στο επιβατικό κοινό.

Μπλόκο από τους λοιμωξιολόγους στην αύξηση πληρότητας στα πλοία

Στο μεταξύ, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, έκανε την Πέμπτη λόγο για μία δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, σημειώνοντας ότι «φέτος η χώρα κάνει επένδυση» ενώ ως προς το ζήτημα της πληρότητας στα πλοία αποκάλυψε ότι, παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες του για αύξηση, προς το παρόν θα παραμείνει στο 65% και δεν θα αυξηθεί, καθώς η Επιτροπή Λοιμωξιωλόγων έβγαλε «απαγορευτικό».

Δ. Τζανακόπουλος: Οι πολίτες της Αθήνας δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν Σινούκ για να κάνουν τις βόλτες τους

«Η μείωση των δρομολογίων του μετρό, πέρα από την ταλαιπωρία που δημιουργεί στους κατοίκους της Αθήνας, συνιστά πρώτα και κύρια έναν σοβαρό υγειονομικό κίνδυνο, ειδικά εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού», σχολιάζει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται να ανακοινώνονται νέα μέτρα προστασίας και περιορισμού και παράλληλα οι άνθρωποι να περιμένουν 10 και 20 λεπτά στους σταθμούς και να στριμώχνονται στα βαγόνια. Οι πολίτες της Αθήνας, κύριοι της Κυβέρνησης, δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν Σινούκ για να κάνουν τις βόλτες τους. Πάρτε άμεσα πίσω αυτή την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, απόφαση. Η καθημερινότητα και η υγεία των ανθρώπων είναι σοβαρό πράγμα και πρέπει να μάθετε να τη σέβεστε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)