to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:58 | 29.05.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ξέπλυμα και από τον Μ. Σαλμά στη Χρυσή Αυγή (βίντεο)

Στρατηγική επιλογή η δήθεν άγνοια της Ιστορίας και η επιλεκτική προσέγγιση με βάση το μικροπολιτικό συμφέρον για τη ΝΔ. Τόσο ο Γιώργος Κουμουτσάκος όσο και ο Μάριος Σαλμάς επέμειναν ότι αυτά αφορούν το παρελθόν και όποιος τα επαναφέρει διχάζει.


Ωστόσο ο κ. Σαλμάς προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στο ξέπλυμα της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Θέλοντας μάλιστα να αποδείξει ότι δεν φλερτάρει με την ακροδεξιά η Ν.Δ. παρείχε πολιτικό άλλοθι και κοινωνικό έρεισμα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.  Δεν έχουν ιδεολογική αναφορά στους ναζί αλλά τους ψηφίζουν γιατί είναι «αγανακτισμένοι πολίτες».

Εξήγησε μάλιστα αναλυτικά:

«Δεν φλερτάρουμε με την άκρα δεξιά. Να σας πω τι είναι αυτοί που ψήφισαν Χ.Α. Είναι άνθρωποι που απογοητεύτηκαν από όλα τα πολιτικά κόμματα και πάνε στην απέναντι όχθη και θέλουν να ισοπεδώσουν όλο το πολιτικό σύστημα».

Ας θυμίσει κάποιος στον κ. Σαλμά που «ξέχασε» και την Ιστορία του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, όπως φαίνεται, ότι οι φασίστες δεν θέλουν απλά να ισοπεδώσουν το πολιτικό σύστημα, αλλά να εξολοθρεύσουν και όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους.

«Αν ρωτήσει ένα 17άρη θα σου μιλήσει για τις αγωνίες του για το μέλλον όχι για το παρελθόν» επέμεινε ο Μ. Σαλμάς στη δήλωση του αρχηγού της Ν.Δ. Θεωρώντας ικανούς τους 17άρηδες να κρίνουν μόνο «με βάση το παρόν» και «μόνο για αυτά τα τελευταία τρία χρόνια».  

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για την επίθεση στον Κ. Μπουτάρη μετά από μια γενική και γρήγορη καταδίκη υποστήριξε ότι δεν σημαίνει τίποτα το τι λέει ο κ. Καμπόσος για την επίθεση στον Μπουτάρη συνέχισε ο κ. Σαλμάς ενώ πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα πρόσθεσε «τα ίδια άκουσα και από το ΣΥΡΙΖΑ… πέταξε λάσπη στον ανεμιστήρα για να καταλήξει «τώρα έχουμε τόσα προβλήματα, με τον Καμπόσο θα ασχολούμαστε;»

Μετά το παρελθόν διαγράφει και το παρόν η Ν.Δ. 

Γ. Κουμουτσάκος: «Την Ιστορία τη διαβάζει ο καθένας σπίτι του» 

«Δεν επιτρέπει σε κανένα να παρελθοντολογεί. Η συζήτηση παραπέμπει σε ένα παρελθόν διχασμών» υποστήριξε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος προσπαθώντας να εξηγήσει την απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωση παραγραφής της Ιστορίας από τον κ. Μητσοτάκη για το 17χρονο σε συνέντευξή του την Κυριακή στο ΣΚΑΙ.

«Την Ιστορία τη διαβάζει ο καθένας σπίτι του» υποστήριξε λέγοντας ότι είχε πολλές αναγνώσεις και τολμώντας να αναφερθεί στην κυβέρνηση ΕΡΕ που το κόμμα του ακριβώς από αυτό το παρελθόν υποτίθεται ότι ήθελε τόσα χρόνια να ξεφύγει.

Προσπαθώντας να εξηγήσει την απίστευτη δήλωση της εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ. Μ. Σπυράκη ότι «δεν είχε γεννηθεί το 1963» ο Κυρ. Μητσοτάκης αντιμετώπισε ως «γεγονός» τη γέννηση του αρχηγού. Πάλι καλά που το διαχώρισε τουλάχιστον… «Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε σε δύο γεγονότα, όχι της ίδιας κλίμακος» είπε.

Ο κ. Κουμουτσάκος ούτε στην επίθεση των ακροδεξιών εναντίον του θέλησε να αναφερθεί. Άρον άρον έκλεισε το θέμα λέγοντας: «Ήταν κάτι για να το παίξει η τηλεόραση»…

Το παρελθόν διχάζει, το παρόν διχάζει… "την ιστορία τη διαβάζει ο καθένας σπίτι του" και μακριά από 17χρονους.

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)