to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ξεπλένοντας τις μίζες

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που σκέπτεται στοιχειωδώς λογικά που δεν θα συμφωνούσε ότι το πρώτο μέλημα μιας τυχόν νέας κυβέρνησης ΝΔ-ΚΙΝ.ΑΛ θα ήταν η καταψήφιση της τροποποίησης που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία κατά την συνταγματική αναθεώρηση για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.


Το ξέπλυμα δηλαδή τυχόν ποινικών ευθυνών υπουργών τους και η συγκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου της NOVARTIS που στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιου περισσότερα από 20 δις ευρώ. Αλλωστε αποκαλυπτική ήταν η τοποθέτηση Βενιζέλου πρόσφατα για το θέμα. Τοποθέτηση που έφερε  στο προσκήνιο το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών και αποτελεί όνειδος για την χώρα Επιμένει λοιπόν ο Ευαγ. Βενιζέλος να παραμείνει η ρύθμιση -που δεν ισχύει σε κανένα ευρωπαικό κράτος- σύμφωνα με την οποία οι πολιτικούς μένουν στο απυρόβλητο . Εξω και πάνω από τον νόμο. Κόντρα σε κάθε αρχή ισότητας που ισχύει και πρέπει να ισχύει για όλους τους πολίτες, πολιτικούς ή μη. Αλά δεν είναι μόνο ο Βενιζέλος . Εχουμε και τον Χαρ. Αθανασίου που δήλωσε ότι «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού» και συνεπώς τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝ.ΑΛ  έχουν παραγραφεί και δεν θα υπάρξει τιμωρία.

Κατά τα άλλα  η υπόθεση Λοβέρδου και η κατακραυγή που αυτή  έχει προκαλέσει, δημιουργεί μεγάλο πανικό στα  επιτελεία Μητσοτάκη και Γεννηματά. Επιτίθενται στους δικαστικούς λειτουργούς και αναμασούν τα περί σκευωρίας. Ότι έλεγαν δηλαδή και παλαιότερα.  Για αυτούς σκευωρία ήταν το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, σκευωρία ήταν οι υπεξαιρέσεις που έγιναν στους αμυντικούς εξοπλισμούς, σκευωρία ήταν αρχικά και το σκάνδαλο της SIEMENS.

Σε κάθε περίπτωση το κουκούλωμα των σκανδάλων που επιδιώκουν να κάνουν , όπως παλιά έκαναν, η ΝΔ και το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θα πετύχει.  Παρά την στήριξη και την παραπληροφόρηση των γνωστών συγκροτημάτων που είναι στην υπηρεσία του Κυρ. Μητσοτάκη , το σκάνδαλο NOVARTIS, όπως και τα άλλα που ερευνώνται,  θα διαλευκανθεί πλήρως . Ποινικές ευθύνες είναι άγνωστο αν προκύψουν. Πολιτικές ευθύνες όμως έχουν ήδη καταλογιστεί από την κοινωνία . Ευθύνες που πηγάζουν και από την πρωτοφανή και άθλια επίθεση με νομικά τερτίπια που επιχειρούν στελέχη των δύο κομμάτων στην δικαιοσύνη και σε κάθε έννοια ηθικής,  προκειμένου για να ξεπλύνουν τις μίζες που τυχόν έπεσαν χρεώνοντας με μερικά δις τον ελληνικό λαό.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)