to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ξεπερασμένα κόλπα

Ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να κάλυψε τον υπουργό του, όμως όλα δείχνουν ότι παραμένει στο στόχαστρο για όποτε κριθεί απαραίτητο.


Απέφυγε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος στην παρθενική του εμφάνιση να καλύψει τον Μ. Χρυσοχοΐδη.

Ο αδιάβαστος υπουργός έσπευσε να θριαμβολογήσει πριν σβήσουν οι φλόγες προκαλώντας τους πολίτες που έχαναν τις περιουσίες τους και έδιναν μόνοι τους τη μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Έδειξε ότι δεν είναι καθόλου διορατικός, αφού οι εξελίξεις τον διέψευσαν παταγωδώς. Προσπάθησε να κρυφτεί, αλλά χωρίς επιτυχία.

Ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να κάλυψε τον υπουργό του, όμως όλα δείχνουν ότι παραμένει στο στόχαστρο για όποτε κριθεί απαραίτητο.

Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι θα χρειαστεί ένας αποδιοπομπαίος τράγος ώστε να καταφέρει η κυβέρνηση να ελέγξει επικοινωνιακά και αυτή την κρίση.

Πάνω - πάνω στη λίστα με τους πιθανούς υπεύθυνους βλέπει τον εαυτό του, γι' αυτό και τις τελευταίες μέρες είναι υπερκινητικός. Ελπίζει πως θα καταφέρει να διασωθεί και να μεταπείσει όσους ζητούν το κεφάλι του επί πίνακι.

Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να βγει έξω από το κάδρο της καταστροφής, χωρίς όμως να το καταφέρνει μέχρι στιγμής. Ο «μίνι» ανασχηματισμός δεν αναχαιτίζει τη λαϊκή οργή, που ολοένα και μεγαλώνει. Αντίθετα μπαίνει στο κέντρο, αφού το γραφείο του αναλαμβάνει τη διευθέτηση των συμφερόντων για την επούλωση των πληγών.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση των αρίστων, οι πολίτες καταλαβαίνουν, και κυρίως βλέπουν, πως οι ευθύνες βαρύνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την καταστροφή.  Όποια κόλπα κι αν χρησιμοποιήσουν, δεν μπορούν να θολώσουν τα νερά.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)