to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:39 | 26.06.2015

πηγή: cretalive.gr

Κοινωνία

Ξεκίνησε το πρώτο Gay Pride στην Κρήτη

"Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση φύλου, σώματος, σεξουαλικότητας" όπως αναφέρουν οι διοργανωτές


Με συμμετοχή κυρίως από νεαρά άτομα ξεκίνησε στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο το 1ο "Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση φύλου, σώματος, σεξουαλικότητας". Σημειώνεται ότι κάποια στιγμή δημιουργήθηκε μικροένταση στην έξοδο του πάρκου προς τη Λ. Δημοκρατίας, η οποία πάντως δεν πήρε διαστάσεις,

Το πρόγραμμα περιελάμβανε απόψε ομιλία-συζήτηση με τη Δήμητρα Κογκίδου,Καθηγήτρια στο ΠΤΔΕ του ΑΠΘ, με τίτλο "Ομοφοβικός και Τρανσφοβικός εκφοβισμός" ενώ για αύριο Σάββατο προγραμματίζεται:


12:00: Συγκέντρωση - Πορεία στην Πλατεία Ελευθερίας
17:00: Παρουσίαση - Εργαστήριο για την πολυσυντροφικότητα, από την ομάδα Ανοιχτές Σχέσεις.
19:00: "Υπερήφανες ταυτότητες και τρανσφοβική βία"
Ομιλία - Συζήτηση με τον Σ.Υ.Δ. (Κεντρική ομιλήτρια η Ήβη Διαμάντα Καϊσέρλη).

ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ στις 21:30 ακολουθούν Συναυλίες, Performance & Πάρτυ.
Συμμετέχουν οι : Χαιρέτης, Συκάκης, Μαραγκουδάκης, Ζερβός, Imaginary Band, Σωληνόφως, Bella Fuzz, Alex C & Το Κορίτσι και το Αερόστατο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές:


"Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που στοχεύει στην ενδυνάμωση της ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς, Κουήρ, Ίντερσεξ) κοινότητας της Κρήτης -και κατ’επέκταση της επαρχίας-, στην προώθηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων (θεσμικών και μη) της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και στην επίτευξη ισότιμης συνύπαρξης μας σε χωριά, κωμοπόλεις, πόλεις και νησιά!
Μέσα από το LGBTQI+ Φεστιβάλ Ορατότητας σκοπεύουμε, συν τοις άλλοις, να παρέχουμε ενημέρωση πάνω σε όλα τα ζητήματα που άπτονται του φύλου, του σώματος και της σεξουαλικότητας. Ιδιαίτερη βαρύτητα, επιθυμούμε να δοθεί, σε θέματα που έχουν τεθεί ελλιπώς ή διαστρεβλωμένα, όπως η τρανσφοβία, η πολυφοβία (διακρίσεις ενάντια στην πολυσυντροφικότητα) και τo ομοφοβικό bullying (gay bashing)".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)