to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:21 | 11.12.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Α. Ξανθός: Προφανής διαπλοκή με το μιντιακό σύστημα στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Για πρώτη φορά ολοκληρώθηκε πόρισμα έρευνας στην περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, κάτι που «δείχνει» πολιτική ασυλία την προηγούμενη περίοδο, τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας Στο Κόκκινο και την εκπομπή Η Φυλή των Φίλων του Κώστα Αρβανίτη.


Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήξεραν ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ σε διοικητικό επίπεδο δεν είχε την έξωθεν καλή μαρτυρία. Καθώς είχε, για λόγους ευελιξίας, την δυνατότητα να μην τηρεί τις διαδικασίες αυστηρού διοικητικού ελέγχου και να κάνει επείγουσες δράσεις, αυτό οδήγησε στο να εκμεταλλευτούν κάποιοι το φορέα για άλλους σκοπούς, όπως είπε ο υπουργός.

Η υπόθεση που αποκαλύπτεται με την αναλυτική διερεύνηση των πεπραγμένων της περιόδου 2012 - 2014, δείχνει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρξε «πεδίο προφανών διαπλοκών και διασυνδέσεων με το μιντιακό σύστημα», όπως υπογράμμισε.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι αυτή τη φορά προχώρησαν οι διαδικασίες για να ασκηθεί ο αρμόδιος διοικητικός έλεγχος και να αναλάβει την διερεύνηση των ποινικών πλευρών της υπόθεσης η Δικαιοσύνη.

Ηταν το πρώτο πόρισμα που έφτασε μέχρι αυτό το σημείο, είπε ο κ.Ξανθός. Ενώ άλλοι έλεγχοι είχαν ξεκινήσει και στο παρελθόν, ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν και δεν παραδόθηκε επίσημο πόρισμα. «Είναι προφανές ότι αυτό είχε σχέση με πολιτική ασυλία την προηγούμενη περίοδο», όπως εκτίμησε.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι αντίστοιχη έρευνα γίνεται και στα πεπραγμένα άλλων οργανισμών, με τα πορίσματα να αναμένονται.

Ο κ.Ξανθός επανέλαβε ότι τα πεπραγμένα των διοικήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν «αγγίζουν» την αξία του προσωπικού του και την σπουδαιότητα του έργου που προσφέρει το Κέντρο, τόσο στην επιτήρηση θεμάτων που σχετίζονται με τις λοιμώξεις όσο και με την υποστήριξη της διαχείρισης του προσφυγικού κύματος.

Το 24ωρης λειτουργίας ιατρείο στον Ελαιώνα, οι κινητές μονάδες στα νησιά αλλά και η παροχή προσωπικού και τεχνογνωσίας σε άλλες δομές φιλοξενίας είναι λίγες μόνο από τις δράσεις στις οποίες συμμετέχει το εξαιρετικό επιστημονικό και υγειονομικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ, που «δεν έχει καμία ευθύνη για τα προβλήματα διαχείρισης, τα οποία είναι διαχρονικά», όπως υπογράμμισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)