to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:50 | 02.12.2021

Κοινωνία

Ξαναχαλάει ο καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους


Σε έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρεται αναλυτικά:

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

  • Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

  • Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία.

  • Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τη νύχτα του Σαββάτου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

  • Από τη νύχτα της Παρασκευής έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

β) Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν την Παρασκευή, που βαθμιαία το Σάββατο θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικότερα:

Την Παρασκευή αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι σημαντικότερες χαλαζοπτώσεις εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα, όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει τοπικά σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθεί μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -3 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 17, στην Ήπειρο από 5 έως 18, στη Θεσσαλία από 2 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 Μποφόρ, και πιθανώς τις βραδινές ώρες τοπικά στα νότια πελάγη 8 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών και το βράδυ πρόσκαιρων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και το βράδυ τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές μετά το μεσημέρι και πιθανώς το βράδυ καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)