to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 16.07.2020

πηγή: ethnos

Αθλητισμός

Βρύζας στη δίκη για τα «στημένα»: «Υπήρχαν παρεμβάσεις από τον Ολυμπιακό στην διαιτησία»

«Η αξιολόγηση των διαιτητών δεν γινόταν με καθαρό τρόπο», είπε το πρώην διοικητικό στέλεχος του ΠΑΟΚ


O Ζήσης Βρύζας πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε στην δίκη για τους «στημένους» αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Μαζί του κλήθηκαν επίσης να καταθέσουν το πρώην μέλος της ΚΕΔ Γιάννης Τσαχειλίδης  και το πρώην μέλος της ΕΠΟ, Ιωάννης Καλύβας. Η διαδικασία θα συνεχιστεί από την 1η Σεπτεμβρίου καθώς μεσολαβεί η διακοπή λόγω καλοκαιριού.


Ο κ. Βρύζας που υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στην συγκεκριμένη υπόθεση κι έχει δώσει καταθέσεις και στον ανακριτή και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ μεταξύ άλλων είπε: «Η αίσθηση που είχα εκείνη την περίοδο και έχω ακόμη, ήταν ότι τα όρια του ανταγωνισμού δεν ήταν ξεκάθαρα. Υπήρχαν παρεμβάσεις από τον Ολυμπιακό σε ότι αφορά τη διαιτησία, και κατά τη γνώμη μου, δεν ήταν μέσα στα όρια του ανταγωνισμού όπως πρέπει να είναι».

Σε ερωτήσεις που του έγιναν απάντησε:«Δεν γνωρίζω με ποιόν τρόπο το έκανε, έβλεπα ότι υπήρχε επιβράβευση σε κάποιους ανθρώπους. Αυτοί που δεν εξυπηρετούσαν τον Ολυμπιακό είχαν κάποιες βαρύτερες ποινές σε σχέση με άλλους διαιτητές. Η αξιολόγηση των διαιτητών δεν γινόταν με καθαρό τρόπο».

Σε άλλο σημείο είπε: «Μέσα σε μια βιομηχανία του ποδοσφαίρου κάθε ισχυρή ομάδα προσπαθούσε να δημιουργήσει φιλικές σχέσεις μέσα σε κάποια όρια, η δική μου αίσθηση είναι ότι τα όρια αυτά είχαν ξεπεραστεί και μέσα από συγκεκριμένες συναλλαγές και αγοραπωλησίες παικτών γινόταν η επιβράβευση σε αυτή τη σχέση.

Γινόταν κάποιες αγοραπωλησίες, μέσω των οποίων οι μεγάλες ομάδες ίσως να είχαν κάποια επιρροή σε μικρότερες ομάδες. Ο στόχος ήταν οι συγκεκριμένες ομάδες να ήταν περισσότερο φίλα προσκείμενες. Εκείνη την περίοδο είχε συμβεί σε μεγαλύτερο βαθμό από το φυσιολογικό. Είχαμε κάνει προτάσεις που δεν πέρασαν ποτέ».Ακολούθως ο δικηγόρος του Ολυμπιακού απεύθυνε ερωτήσεις στον Ζ. Βρύζα:

Δημακόπουλος (δικηγόρος Μαρινάκη): Πόσες συναντήσεις Σαββίδη και Μελισσανίδη έγιναν με παράγοντες ΕΠΣ για να προωθηθεί ο κ. Γραμμένος

Βρύζας: Γνωρίζω ότι έχει γίνει μια, δεν ξέρω πόσες ακριβώς. Η μία ήταν δημόσια ή άλλη όχι.


Δημακόπουλος: Για να συναντηθούν Σαββίδης και Μελισσανίδης με 35 προέδρους ΕΠΣ, δεν έχει υπάρξει συνεννόηση μυστική;

Βρύζας: Το θέμα για μένα είναι ότι εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε αυτό που είπα στην κατάθεση μου. Η δική μου αίσθηση ήταν ότι αυτά τα όρια του θεμιτού ανταγωνισμού είχαν ξεπεραστεί. Είμαι εδώ για έναν συγκεκριμένο λόγο μια δήλωση και είπα γιατί την έκανα.

Η αίσθηση που υπήρχε ήταν ότι είχε ξεφύγει κάθε όριο. Η ανακοίνωση εκφράζει την αγανάκτηση που υπήρχε εκείνη την περίοδο. Πολλές φορές οι ομάδες χρησιμοποιούν τις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για λόγους σκοπιμότητας.


Δημακόπουλος: Όταν δανείζει ο Ολυμπιακός υπάρχει πρόβλημα, όταν δανείζει ο ΠΑΟΚ όλα καλά;

Βρύζας: Είναι δύο ανόμοια πράγματα. Είχα κάνει κάποιες προτάσεις τότε αλλά ο Ολυμπιακός δεν τις δέχθηκε

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)