to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:26 | 09.03.2023

Κοινωνία

Βρυξέλλες: Πανευρωπαϊκό κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική πρεσβεία

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των θυμάτων και απαιτούμε δικαιοσύνη» - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες την Κυριακή


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, διοργανώνουν το πρωί της Κυριακής 12 Μαρτίου, οι Grec.ques solidaires.

Στο κάλεσμά της η συλλογικότητα κάνει αναφορά στις ιστορικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στην χώρα μας για την τραγωδία, σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός αντιδρά «στις πολιτικές που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα» με τους 57 νεκρούς και ότι μαθητές και φοιτητές συμμετέχουν «σε τεράστιες διαδηλώσεις, τις οποίες η αστυνομία προσπαθεί μάταια να διαλύσει με βία».

Ακόμα αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι δράσεις αλληλεγγύης έχουν οργανωθεί τις τελευταίες ημέρες -εκτός από τις Βρυξέλλες- και σε ευρωπαϊκές άλλες πόλεις, όπως το Παρίσι, η Ζυρίχη και το Λονδίνο, ενώ το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου αναμένονται νέες κινητοποιήσεις σε χώρες όπως η Βρετανία, η Σουηδία, η Ολλανδία και η Γερμανία.

Τονίζουν δε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εκστρατεία προπαγάνδας για να πείσει την κοινή γνώμη ότι η μοιραία σύγκρουση του τρένου, που σκότωσε 57 ανθρώπους, οφείλεται σε "ανθρώπινο λάθος" του σταθμάρχη. Ωστόσο, τα σιδηροδρομικά συνδικάτα προσπαθούσαν εδώ και πολύ καιρό να προειδοποιήσουν ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου δεν λειτουργούν και ότι όλα γίνονται χειροκίνητα».

Για τα συνδικάτα αναφέρουν επίσης ότι έχουν «οργανώσει πολλές απεργίες απαιτώντας να βελτιωθεί η ασφάλεια, πολλές από τις οποίες κρίθηκαν ως καταχρηστικές, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από την τωρινή κυβέρνηση, ενώ είχαν καταγγείλει ότι ένα θανατηφόρο ατύχημα όπως αυτό θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα».

Προσθέτουν δε ότι «το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν και άλλα ατυχήματα, ευτυχώς χωρίς θύματα» και πως «ο ΟΣΕ έχει μόλις 700 εργαζομένους, ενώ σύμφωνα με το οργανόγραμμά του θα έπρεπε να έχει 2.500».

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των θυμάτων και απαιτούμε δικαιοσύνη! Απαιτούμε ασφαλείς και ποιοτικές δημόσιες συγκοινωνίες και υπηρεσίες! Οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα κέρδη τους!

Ανταποκρινόμαστε στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα και συμμετέχουμε σε δράσεις. Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ελληνική Πρεσβεία στις Βρυξέλλες (rue des Petites Carmes 10, 1000 Brussels) αυτή την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11 π.μ.» καταλήγει η συλλογικότητα στην σχετική ανακοίνωση.

To post στο Facebook με το κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες

To post στο Facebook με το κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)