to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:30 | 26.05.2021

πηγή: news247.gr

Αθλητισμός

Βρετανία: Αθώοι οι αστυνομικοί του Χίλσμπορο - Σκληρή απάντηση της Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ απαιτεί να βρεθούν οι ένοχοι για την "δολοφονία" των 96 φιλάθλων της, 32 χρόνια πριν στο Χίλσμπορο


Πριν από 32 χρόνια, το στάδιο "Χίλσμπορο" με τα "δολοφονικά" σιδερένια κιγκλιδώματα, βάφτηκε κόκκινο από το αίμα των φιλάθλων της Λίβερπουλ, που είχαν στοιβαχτεί στην εξέδρα Leppings Lane -με σοβαρή ευθύνη της αστυνομίας και των ανθρώπων του γηπέδου. Ελάχιστοι είχαν προλάβει να πηδήξουν εντός του αγωνιστικού χώρου και να σωθούν και εκατοντάδες εκείνοι που πάλευαν για να κρατηθούν στη ζωή στις κερκίδες του ποδοσφαρικού γηπέδου. Ο τραγικός απολογισμός έγραψε 94 νεκρούς εντός γηπέδου, 766 τραυματίες, ένας που υπέκυψε στα τραύματα του στο νοσοκομείο και ένας που απεβίωσε 4 χρόνια αργότερα, όντας σε κώμα.

Σήμερα, ενώ έχει ήδη αθωωθεί ο επικεφαλής της αστυνομίας, δυο ακόμα απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας του Νοτίου Γιορκσάιρ, ο Ντόναλντ Ντέντον και ο Άλαν Φόστερ, μαζί και ο πρώην νομικός μεσολαβητής τους, Πίτερ Μέτκαλφ, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για παρακώληση δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της δίκης που ακολούθησε την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι τρεις άντρες είχαν παραποιήσει στοιχεία σε καταθέσεις, ώστε να φαίνεται πως η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσάιρ είχε το μικρότερο μερίδιο ευθύνης σε όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της 15ης Απριλίου 1989.

Ο δικαστής Γουίλιαμ Ντέιβις τόνισε πως τα έγγραφα που εικάζεται πως έχουν παραποιηθεί, προορίζονταν ως υποστηρικτικά κείμενα σε δημόσια διαβούλευση ως προς την ασφάλεια στους αγωνιστικούς χώρους, όχι ως στοιχεία σε ακροαματική διαδικασία, άρα οι σχετικές κατηγορίες δεν μπορούν να σταθούν.

H Λίβερπουλ σε ανακοίνωση της, εκφράζει τεράστια απογόητευση και λύπη για την απόφαση, τονίζοντας πως καμία ομάδα ανθρώπων μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη "δολοφονία" των 96 φιλάθλων της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)