to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:09 | 25.04.2014

πηγή: ertopen.com

Διεθνή

Βρετανία: Άνοδος του ακροδεξιού κόμματος UKIP

Ανταπόκριση από τη Βρετανία σχετικά με την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος UKIP εν όψει των Ευρωεκλογών


Έντονες ήταν για άλλη μια φορά οι αντιδράσεις βρετανών πολιτών εναντίον του Νάιτζελ Φάρατζ, ενός ακροδεξιού πολιτικού που πρόσφατα έχει γνωρίζει μεγάλη προβολή από τα βρετανικά μέσα και όχι μόνο. Ο Νάιτζελ Φάράτζ κατά τη χτεσινή του ομιλία στο Σέφιλντ έδωσε την υπόσχεση ότι θα φέρει σεισμό στην πολιτική σκηνή της Αγγλίας αλλά και της Ευρώπης αν το κόμμα του καταφέρει να αποσπάσει μεγάλο ποσοστό στις ευρωεκλογές της 25ης του Μάη. Παρολ’ αυτά, σεισμό προκάλεσαν οι συγκεντρωμένοι που βρέθηκαν έξω από το χώρο όπου πραγματοποιούσε  το δημόσιο συνέδριο του ακροδεξιό κόμμα του Φάρατζ, UKIP (UK INDEPENDENCE PARTY - αντίστοιχο κόμμα με το ΛΑ.ΟΣ) στο Gateshead (μικρή πόλη στην βορειοανατολική Αγγλία, κοντά στο Newcastle).

H πολιτική γραμμή του κόμματος του Νάιτζελ Φάρατζ στο μεταναστευτικό, οι εθνικιστικού περιεχομένου αφίσες της προεκλογικής εκστρατείας - αλλά και ο χώρος τέλεσης του συνεδρίου, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα εθνικά και τοπικά ΜΜΕ καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, και με τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας, ομάδες από το σοσιαλιστικό και αντιεξουσιαστικό χώρο συγκεντρώθηκαν έξω από το Sage Gateshead για να διαμαρτυρηθούν κατά της πολίτικης του Φαράτζ και να μπλοκάρουν το συνέδριο του UKIP. Μια μικρή ομάδα υποστηρικτών του Φάρατζ φώναξε συνθήματα κατά των αντιεξουσιαστών και υπερ του ακροδεξιού EDL (ENGLISH DEFENCE LEAGUE - αντίστοιχο κόμμα με τη Χρυσή Αυγή) αλλά τράπηκε σε φυγή μετά μικροένταση με την αστυνομία.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, που πολλάκις έχει την τιμητική του στα ελληνικά μέσα ως «υποστηρικτής της Ελλάδας», λόγω της δριμείας κριτικής του προς το ευρωπαϊκό σύστημα έχει στενού δεσμούς με το ακροδεξιο αδελφάκι του στην Ελλάδα, το ΛΑ.ΟΣ και με τον ίδιο τον Γ. Καρατζαφέρη, όπως άλλωστε φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο:

Για την ΕΡΤ και το ertopen: Πάρης Κατσίνας - Νιουκαστλ/ Αγγλία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)