to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:23 | 07.02.2014

Διεθνή

Βραζιλία: Ησυχία, τάξις και... μπάλα

Εκατό χιλιάδες αστυνομικοί θα προφυλάξουν την «ασφάλεια» του πανάκριβου Μουντιάλ


(η φωτογραφία από μία εκ των μαζικών διαδηλώσεων ενάντια στη διοργάνωση του Μουντιάλ)

Εκατό χιλιάδες άνδρες των δυνάμεων καταστολής θα αναπτυχθούν στη Βραζιλία «για την ασφάλεια της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου», ανακοίνωσε στο Ρίο ο αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος για τις μεγάλες διοργανώσεις Αντρέι Ροντρίγκες.

"Τον Ιούνιο για το Κύπελλο των Συνομοσπονδιών, 50.0000 άνδρες είχαν κινητοποιηθεί σε όλη τη Βραζιλία. Εκτιμάται ότι 100.000 επαγγελματίες του τομέα της ασφάλειας θα κινητοποιηθούν για το Μουντιάλ" που θα διεξαχθεί σε 12 πόλεις, δήλωσε ο Ροντρίγκες στο Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου των αστυνομιών του Ρίο.

Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει δυνάμεις της αστυνομίας, της στρατονομίας, της τροχαίας και της Εθνικής Δύναμης, ενός επίλεκτου σώματος που θα μπορεί να παρέμβει σε περίπτωση που χρειαστεί.

Riot police clash with protestors outside of Maracana stadium during the FIFA 2013 Confederation Cup football match between Mexico and Italy in Rio de Janeiro, Brazil on June 16, 2013 (AFP Photo / Tasso Marcelo)

Η χώρα συγκλονίστηκε από ένα πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας, με τους διαδηλωτές να ζητούν τη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών και να καταγγέλλουν τη διαφθορά και τις υπέρογκες δημόσιες δαπάνες για τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Οι αρχές προετοιμάζονται για νέες διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Μια διαδήλωση το βράδυ της Δευτέρας κατά της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου στα λεωφορεία στο Ρίο ντε Τζανέιρο μετατράπηκε σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)