to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:25 | 24.10.2014

Διεθνή

«Βράζει» η Ιερουσαλήμ, νέα περιοριστικά μέτρα της ισραηλινής αστυνομίας κατά των παλαιστινίων

Περιοριστικά μέτρα από την ισραηλινή αστυνομία στην πρόσβαση στο τέμενος Αλ Άκσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ για την προσευχή της Παρασκευής. Καθημερινές συγκρούσεις τους τελευταίους 4 μήνες.


Περιοριστικά μέτρα επέβαλε η ισραηλινή αστυνομία στην πρόσβαση στο τέμενος Αλ Άκσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ για την προσευχή της Παρασκευής, μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν τη νύχτα.

 

Οι Παλαιστίνιοι ηλικίας κάτω των 40 ετών δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πλατεία των Τζαμιών, τόπο χρόνιων εντάσεων. H απόφαση ελήφθη ύστερα από πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες αναμένονται ταραχές μετά την μουσουλμανική προσευχή.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ 36 ώρες μετά την, αμφισβητούμενη, επίθεση νεαρού Παλαιστίνιου σε στάση τραμ κατά την οποία σκοτώθηκε βρέφος τριών μηνών. Ο 21χρονος οδηγός πυροβολήθηξκε από την αστυνομία καθώς προσπαθούσε να φύγει από το σημείο, και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Η οικογένειά του ισχυρίζεται μάλιστα πως δεν ήταν ηθελημένη η κίνηση του 21χρονου να χτυπήσει στη στάση του τραμ, αλλά έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Ακολούθησε κύμα ταραχών στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, ενώ οι παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς την Κυριακή εβραίος έποικος χτύπησε επίσης με αυτοκίνητο 2 παλαιστίνιες και προκάλεσε τον θάνατο ενός 5χρονου παιδιού.

Τη νύχτα δύο Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν στην Παλιά Πόλη την ώρα που πετούσαν πέτρες, μπουκάλια και φλεγόμενα λάστιχα αυτοκινήτων στην αστυνομία. 

Η Πλατεία των Τζαμιών στην οποία υπάρχει το τέμενος Αλ Άκσα και ο Θόλος του Βράχου είναι ο τρίτος ιερός τόπος του Ισλάμ και για τους εβραίους, ο τόπος του δεύτερου Ναού που καταστράφηκε το έτος 70 από τους Ρωμαίους.

Πληροφορίες από Ναυτεμπορική και το αναλυτικό ρεπορτάζ του MaanNews

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)